Constant branden in de spieren van de borst

March 26

Constant branden in de spieren van de borst

Pijn op de borst kan overal worden gevoeld tussen uw bovenbuik naar nek, verslagen, de Universiteit van Maryland Medical Center, of UMMC. Het hart, de longen, de slokdarm, de pezen, de ribben of de spieren kunnen allemaal leiden tot pijn op de borst. Terwijl sommige oorzaken van pijn op de borst potentieel levensbedreigende zijn, kunnen anderen alleen passerende ongemak opleveren. Bepaalde voorwaarden kunnen een permanent branderig gevoel in de spieren van de borst veroorzaken.

Typen

Bronchitis kan een branderig gevoel in de borst veroorzaken wanneer luchtwegen in de longen ontstoken, neemt nota van de UMMC.

Maagzweren kunnen leiden tot een branderig of vervelende pijn in de buurt van de maag die zich tot borst uitstrekt. Een aantal van de gastro-intestinale aandoeningen kan ook leiden tot brandende pijn op de borst.

Effecten

Bronchitis kunnen acuut of chronisch zijn. De acute variant meestal begint in de neus en strekt zich uit tot de luchtwegen. Naast het branden in de borst, veel voorkomende symptomen van acute bronchitis meestal omvatten koorts, vermoeidheid een hardnekkige hoest, groene of gele slijm produceert.

Brandend maagzuur en zure reflux kunnen veroorzaken pijnlijke, brandende borstpijn achter je borstbeen, wanneer maagzuur in de slokdarm of buis loopt vanaf je keel naar je maag, uitbraakt meldt de Mayo Clinic. Kruidig voedsel, cafeïne en alcohol kunnen allemaal bijdragen aan maagzuur.

Brandende pijn op de borst geassocieerd met maagzweren kunnen slechter op een lege maag en 's nachts. Pijn kan een tijd alleen om terug te keren van meerdere dagen of weken later verdwijnen.

Behandeling

Acute bronchitis na een virale infectie doorgaans wist binnen een week tot 10 dagen. Drinken van veel vocht en het nemen van hoestmiddel kunnen helpen verlichten van de symptomen. Antibiotica kunnen nodig zijn wanneer de bronchitis wordt veroorzaakt door een bacteriële infecties

Antacida worden vaak gebruikt om snel verlichten van symptomen van brandend maagzuur. Zij kunnen ook het aanbieden van tijdelijke vrijstelling van peptic ulcer pijn. Als de symptomen aanhouden of intensiveren, kan uw arts voorschrijven zuur-blokkers, antibiotica of andere medicijnen.

Overwegingen

Mensen die last hebben van brandende pijn in de borst kan vrezen dat zij zitten having een hartaanval. Pijn geassocieerd met hartaandoeningen veroorzaakt niet een branderig gevoel in de spieren van de borst, wijst de Mayo Clinic. Tekenen van een hartaanval zijn over het algemeen een gevoel van volheid, benauwdheid of druk in de borst. Pijn kan uitstralen naar je nek, rug schouders en armen.

Voorzorgsmaatregelen

Neem contact op met uw arts als brandende pijn op de borst ernstig is, langer dan drie tot vijf dagen duurt of als u problemen met slikken ondervindt, Medline Plus adviseert. Onmiddellijke noodhulp medische hulp te zoeken als u hebben onverklaarbare pijn op de borst of dat u kan worden een hartaanval denkt, adviseert de Mayo Clinic.


gerelateerde artikelen