Volleybal & schouder tendinitis

February 1

Volleybal & schouder tendinitis

Volleyballers zijn bijzonder gevoelig voor een tendinitis, ontsteking van de pezen die ondersteuning bieden voor de schouder van de schouder. Peesontsteking schouder ontwikkelt als gevolg van de specifieke trauma of herhaalde overbelasting van de schouder. Volleyballers zijn met een verhoogd risico als ze herhaaldelijk hun wapens overhead in een blokkerende of blancobepalingen beweging heffen.

Symptomen

Schouder peesontsteking begint vaak als een lichte pijn in de schouder of het gebied van de biceps van de bovenarm. Ongemak kunnen ervaren tijdens een poging om het gebruik van de schouder en soms zelfs terwijl de schouder niet specifiek in gebruik is. Aangezien de tendinitis vooruitgaat, worden meer en meer de ontstoken pezen krap voor ruimte in de schouder. Als zodanig, kunnen volleybal spelers die lijden aan tendinitis van de schouder vinden aan te passen of te friemelen om hun eens volledige scala van beweging.

Preventie

Een manier om te voorkomen dat de schouder spelers te helpen tendinitis is te goed opwarmen pezen vóór gebruik en voorzichtig rekken pezen na. Bovendien, omdat de schouder met name in gevaar voor letsel is, kan gebruik van een brace voor extra ondersteuning handig zijn, vooral tijdens een spel. Er zijn een aantal schouder tussen accolades op de markt die kunnen stabiliseren van het schouder-gewricht en absorberen effect. De brace zal ook helpen bij spier flexie en extensie, vertraging het intreden van structurele vermoeidheid en verminderen van de verspilde beweging.

Behandeling

Schouder tendinitis treedt helaas onvermijdelijk op voor sommige spelers. Als dit het geval is, zijn er behandelingen die kunnen helpen bij het verlichting brengen. Ijsvorming zere gewrichten en pezen, kan met behulp van een schouder brace of wrap voor ondersteuning toegevoegd en stoppen activiteit wanneer irritatie is voelbaar in de schouder handig zijn. Een brace kan worden gebruikt tijdens spelen en als geen speelt, voor extra steun. Deskundig medisch advies inwinnen voor de juiste behandeling.

Oefeningen

Volleyballers die zijn gediagnosticeerd met schouder tendinitis misschien wilt proberen fysiotherapie. Fysiotherapie kan helpen om zachtjes versterken de spieren en pezen, alsmede verbetering van de flexibiliteit, het voorkomen van schade in de toekomst. Patiënten kunnen ook wilt Probeer yoga om kracht en flexibiliteit in de schouders te vergroten.


gerelateerde artikelen