Witte bult op de binnenkant van het oog

February 15

Witte bult op de binnenkant van het oog

Een aantal soorten hobbels kan ontwikkelen op de binnenkant van het oog. Vaker dat niet, de hobbels zijn goedaardig en niet veroorzaken voor alarm. De meest voorkomende hobbels zijn styes, maar deze ontstoken olie-klieren zijn rood van kleur en heel teder aan de Aanraking. Een witte bult, aan de andere kant, is meestal een indicatie van een geblokkeerde klier of cystic laesie.

Diagnose

Behandelingsopties voor hobbels op de binnenkant van het oog worden beïnvloed door de oorzaak van de laesie, dus het is best om een arts of de oogarts te raadplegen. De meeste medische professionals kunnen de diagnose een bult van haar verschijning. Geen speciale tests zijn meestal nodig, verzekert de National Institutes of Health.

Chalazion

Een mogelijke oorzaak voor de witte bult is een verstopping in de buis aan een meibomian klier, wat resulteert in wat bekend als een chalazion staat. De meibomian klieren afscheiden van vloeistof om te smeren van het oog, maar van tijd tot tijd verstopt kunnen raken. Wanneer vloeistof niet in staat om te ontsnappen aan een van deze klieren in de buurt van de wimpers is, kan het opbouwen en leiden tot ontsteking. Zoals styes verdwijnen deze bulten op hun eigen. U kunt echter moedigen drainage en tederheid verlichten door het toepassen van een warm kompres op het getroffen oog voor 10 to\-15 minuten ten minste vier keer per dag, volgens de National Institutes of Health.

Integratie cyste

Insluitsels cysten ontwikkelen kunnen ook aan de binnenkant van het oog, vooral wanneer beïnvloeden het bindvlies, oftewel de dunne membraan langs de binnenzijde van het ooglid. Deze bulten gevolg van epidermale cellen te vermenigvuldigen in een klein gebied totdat zij een witte, pijnloos massa aan de binnenkant van het oog vormen. Artsen kunnen deze cysten aanprikken met een naald of accijnzen hen uit de huid.

Sudoriferous cyste

Als de witte bult is een opname cyste pr chalazion niet, is het mogelijk een sudoriferous cyste, die het resultaat van een geblokkeerde zweetklier langs het ooglid is. Deze blister-achtige letsels zijn gevuld met vloeistof, maar moeten niet als een cyste opneming worden doorboord. Zij zullen terugkeren zonder chirurgische excisie.

Waarschuwing

Hoewel de meeste bultjes op de binnenkant van het oog goedaardig zijn, moet u aandacht besteden aan een laesie die verstoort de contour van het ooglid of verstoort de wimpers, legt David R. Jordan, een oogarts en orbitale en lacrimale chirurg. Deze kunnen aanwijzingen zijn voor maligniteit worden. Herhaling na verwijdering van een laesie kan ook duiden op maligniteit.


gerelateerde artikelen