Complicaties van ischias

October 30

Complicaties van ischias

Volgens MedlinePlus is ischias een aandoening waarbij de patiënt klaagt over pijn, zwakte, gevoelloosheid of tintelend gevoel in het been. Het is een symptoom van een medisch probleem, die optreedt wanneer de ischiadicus zenuw wordt gecomprimeerd of gewond. De nervus ischiadicus begint in de rug en loopt langs de achterkant van elk been. Dit leidt tot de ontwikkeling van pijn die van mild variëren kan tot bijna verlammende. De pijn meestal optreedt aan één kant en kan gepaard gaan met gevoelloosheid in sommige delen van het been. Volgens «««MayoClinic.com, kunnen complicaties van ischias inhouden een gedeeltelijk of volledig verlies van been beweging, gedeeltelijk of volledig verlies van gevoel in het been en verlies van blaas of darmen controle.

Gedeeltelijk of volledig verlies van been beweging

MedlinePlus verslagen verlies van been beweging als een complicatie van ischias. Aangezien deze voorwaarde de zenuw die controles van de achterkant van de beenspieren beïnvloedt, kan het problemen waar de beenspieren niet werken of verplaatsen naar behoren veroorzaken. Dit verlies van functie van de spier kunnen gedeeltelijke of totale. Het volledige verlies van spierbeweging in het been heet verlamming van de benen.

Gedeeltelijk of volledig verlies van gevoel in het been

Een andere complicatie van ischias is volgens MedlinePlus, gevoelloosheid in het aangetaste been. Gevoelloosheid kan worden gevoeld op de heup, de achterkant van het kalf en zelfs op de zool van de voet. Als gevolg van een verlies van gevoel, het aangetaste been voelt zich zwak en verkeer moeilijk kan worden. Gevoelloosheid in combinatie met een gedeeltelijke verlies van beweging in het been kan dringende medische verzorging nodig.

Verlies van darm of blaas functie

Volgens «««MayoClinic.com is een complicatie van ischias het verlies van functie van de darm of blaas. Aangezien de nervus ischiadicus vertraagt in de bil, kan het een patiënt darm of blaas functies beïnvloeden. In gevallen van ernstige pijn in acute ischias, de patiënt kan verliezen de controle over de blaas of darm functies en wellicht in het ziekenhuis worden opgenomen. MedlinePlus meldt dat in sommige gevallen van ischias chirurgie kan worden verplicht om de patiënt weer van de controle van de functie van de darm of blaas helpen.


gerelateerde artikelen