Holistische bipolaire behandeling

October 22

Holistische bipolaire behandeling

Bipolaire stoornis is een psychische aandoening gekenmerkt door extreme stemmingswisselingen, Fietsen tussen grote hoogte- en dieptepunten van de depressieve. De ziekte is genetisch en meestal overgenomen door een kind van een ouder. Bipolaire patiënten kunnen eenvoudige holistische behandelingen die kunnen helpen bij het stabiliseren van hun symptomen test.

Geschiedenis

Vóór 1900, kan weinig worden gedaan voor bipolaire patiënten. Artsen hen opgesloten, thuis of in ziekenhuizen en sedativa zoals laudanum, een verslavend alcohol en opium mengsel toegediend.

Effectieve drug behandelingen voor bipolaire wanorde, vergezeld van psychotherapie, geleidelijk gedurende de 20e eeuw, zoals beschreven in "Manic-Depressive ziekte: bipolaire wanorde en terugkerende depressie," door Drs. Frederick K. Goodwin en Kay Redfield Jamison.

Holistische behandelingen

Artsen gemerkt dat drugs- en therapie regimes niet altijd volledig effectief zijn. Ze raakte geïnteresseerd in het vinden van holistische zelfmanagement behandelingen die bipolaire patiënten zou kunnen gebruiken ter aanvulling van hun programma's drug en therapie. Enkele veelbelovende holistische behandelingen voor bipolaire wanorde bestudeerd omvatten oefening, visolie, meditatie en elimineren van cafeïne en roken.

Oefening

Victoriaanse tijdperk Amerikaanse artsen verzonden soms bipolaire patiënten om te zwemmen in meren in de zomer, hebben gemerkt dat regelmatig zwemmen geholpen om sommige bipolaire patiënten depressies. Deze oefening hypothese werd getest door Dr. Mohammad Alsuwaidan en meerdere collega's op de psychiatrie afdeling van de Universiteit van Toronto. Ze ondervraagde alle Engels-talige artikelen met informatie over bipolaire wanorde en oefening gepubliceerd sinds 1966 in een studie van 2008, "Oefening en bipolaire stoornis." Alsuwaidan en zijn collega's vonden dat gestructureerde oefening programma's verlicht bipolaire emotionele en cognitieve symptomen.

Voeding en genotmiddelen

Visolie, verkrijgbaar in capsules, heeft sommige bipolaire patiënten geholpen. In een recensie van 2008, "Werkzaamheid van Omega-3 vetzuur suppletie op verbetering van bipolaire symptomen," Dr. Teresa Turnbull en haar mede-auteurs van de Columbia University School in de verpleegkunde herzien zeven studies waar omega-3 vetzuur--visolie--bipolaire patiënten had gekregen. Vier van de zeven studies toonde significante verbetering in de symptomen van bipolaire patiënten. Turnbull en haar mede-auteurs aanbevolen dat aanvullend onderzoek worden gedaan om overtuigend bewijzen de effectiviteit van deze behandeling.

Een andere holistische manier voor bipolaire patiënten om zichzelf te helpen is om te stoppen met roken en het drinken van cafeïne. Een studie van de 2009 van 352 bipolaire patiënten door Dr. Christopher Baethge en zijn collega's aan de Universiteit van Keulen in Duitsland, "Koffie en sigaret gebruik: Association met suïcidale handelingen in 352 Sardijnse bipolaire patiënten," bleek dat drinken koffie en het roken verhoogd risico van de bipolaire patiënten van zelfmoord.

Meditatie

Angst en depressie veroorzaken vele bipolaire zelfmoorden. Een studie uitgevoerd door Dr. J. M. Williams en sommige mede-auteurs van de Universiteit van Oxford psychiatrie afdeling, "Mindfulness gebaseerde Cognitive Therapy (MBCT) in bipolaire wanorde," getest een combinatie van "mindfulness" meditatietechnieken gecombineerd met cognitieve therapie, om te zien of het bipolaire patiënten die lijden aan depressie angst zou helpen. Studieresultaten aangegeven dat mindfulness-based cognitieve therapie depressie en angst symptomen in bipolaire patiënten vermindert.

Holistische behandelingen kunnen zijn geen vervanging voor therapie en medicatie, maar een waardevolle aanvulling op hen. Bipolaire patiënten moeten niet hun huidige drug behandelingen en psychotherapie verlaten.


gerelateerde artikelen