Risicofactoren voor het ontstaan van het geven van de moeders in hun Mid-30s

October 26

Risicofactoren voor het ontstaan van het geven van de moeders in hun Mid-30s

Vrouwen die bevallen op of na de leeftijd van 35 zijn ingedeeld als gevorderde maternale leeftijd door verloskundigen. Dit label is gegeven, omdat de leeftijd van 35 is wanneer veel risicofactoren met betrekking tot de gezondheid van de moeder en de baby verhoogt. Vrouwen die 35 jaar of ouder en wens om zwanger te worden aangemoedigd om te leiden als gezonde van een levensstijl mogelijk en overwegen genetische testen wanneer zwangerschap wordt bereikt.

Genetische afwijkingen

Vrouwen die bevallen op of voorbij de leeftijd van 35 hebben een verhoogd risico op de geboorte van een kind met een genetische of chromosomale afwijkingen. De Mayo Clinic stelt vast dat de vrouwen in deze leeftijdsgroep een 1 in 400 kans van het hebben van een kind met Down syndroom, overwegende dat het risico 1 in 759 voor 30-jarige moeders is. Andere chromosomale afwijkingen zijn Trisomie 13, Trisomie 18, evenals van het Klinefelter syndroom.

Autisme

Volgens de Universiteit van Utah gezondheidszorg systeem hebben vrouwen 35 en ouder een verhoogd risico op de geboorte van een kind met autisme. Het risico van autisme is 1,7 keer hoger bij vrouwen in deze leeftijdsgroep dan in jongere moeders.

Complicaties van de gezondheid van moeders

Naast mogelijke gezondheidsproblemen met de baby zijn vrouwen 35 en ouder ook op een verhoogd risico van het ontwikkelen van gezondheidsproblemen zelf tijdens de zwangerschap. De maart van dubbeltjes verklaart dat deze moeders een grotere kans hebben op het ontwikkelen van bloeddruk problemen tijdens de zwangerschap en hun risico op diabetes te ontwikkelen hoger dan in de jongere moeders is. Moeders 35 en ouder hebben ook een grotere kans van het hebben van een niet gediagnosticeerd onderliggende medische aandoening die het risico van moeders dood verhoogt.

Zwangerschapscomplicaties

Een complicatie van de zwangerschap merkt zoals placenta previa is eerder optreden bij vrouwen van hoge moederlijke leeftijd, de maart van dubbeltjes. Placenta previa treedt op wanneer de placenta laag liggend op de baarmoederwand, en kan zelfs dekking de gehele baarmoederhals, vereisen een geboorte c-section. Voortijdige levering, doodgeboorte en de noodzaak voor een chirurgische geboorte ook toenemen naarmate de leeftijd van vrouwen. George Mussalli, een specialist van de moeders-Foetale Geneeskunde met Baby Center voegt ook dat het risico van placenta abruption, of een abnormale afscheiding van de placenta van de baarmoeder, op de leeftijd van 35 verhoogt.


gerelateerde artikelen