Salicylzuur & zwangerschap

September 24

Salicylzuur & zwangerschap

Salicylzuur is een gemeenschappelijk ingrediënt in veel over de toonbank en voorschrift producten. Het kan helpen veel huidaandoeningen en aandoeningen te verhelpen. Echter, zoals medicatie, voorzichtigheid moet worden genomen bij het gebruik ervan tijdens de zwangerschap. Dit is omdat alles wat je in of op je lichaam kan rechtstreeks van invloed zijn op een ongeboren baby's ontwikkeling---met inbegrip van salicylzuur. Daarom is het belangrijk om te worden opgeleid over salicylzuur van toepassingen en gevolgen.

Formulieren

Volgens de Mayo Clinic, kan salicylic zuur worden gevonden in een groot aantal producten. Vele gezicht wast, crèmes acne, roos shampoos, zalven, lotions en zepen bevatten salicylzuur. Bovendien, zegt het internationaal programma voor chemische veiligheid dat het kan worden gevonden in orale vormen. Terwijl veel producten kunnen recht worden gekocht over de toonbank, zijn sommige alleen beschikbaar met een doktersrecept.

Voordelen

Salicylzuur kan helpen bij de behandeling van acne, een aandoening die kan worden verergerd door zwangerschap hormonen. Het is ook vaak gebruikt voor de behandeling van andere huidaandoeningen zoals seborrheic dermatitis, psoriasis, likdoorns en wratten. De American Academy of Dermatology legt uit dat het werkt door het voorkomen van het vergieten van overtollige huidcellen, unclogging poriën en de vorming van letsels voorkomen. Bovendien, zegt het internationaal programma voor chemische veiligheid dat salicylzuur ook ontsteking, temperatuur en pijn vermindert.

Waarschuwingen

Zoals de Babycenter website verklaart, wanneer oraal in te nemen, kan salicylzuur zwangerschapscomplicaties en zelfs geboorteafwijkingen veroorzaken. Vermijd het gebruik van lichaam of gezicht schillen dat salicylzuur bevatten omdat ze meer gemakkelijk geabsorbeerd in de bloedbaan kunnen. Daarnaast waarschuwt de Mayo Clinic dat irritatie van de huid kan optreden. Medische hulp inroepen indien u zich duizelig, licht in het hoofd, ontwikkelen van snelle ademhaling of het zoemen in de oren. Dit kunnen tekenen van vergiftiging van salicylzuur.

Veilig gebruik

Orale inname van salicyl moet altijd worden vermeden tijdens de zwangerschap. De website Babycenter zegt echter dat het veilig is te gebruiken van kleine hoeveelheden topisch of twee keer per dag. Professor Leslie Baumann van de Universiteit van Miami zegt alleen gebruik gezicht wast en producten die twee procent salicylzuur bevatten of minder. Een hoger bedrag wordt beschouwd als onveilig, zodat zijn zeker om te controleren van het percentage aangegeven op het etiket.

Alternatieven

In plaats van salicylzuur, de Discovery gezondheid website raadt het gebruik van producten die glycolzuur, actuele erythromycine, alpha hydroxy zuur of heks hazelaar bevatten. Dit zijn de veilige alternatieven die kunnen worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Of, voor zwangerschap-gerelateerde acne, stel de What to Expect website verhogen van uw inname van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vitamine A, zoals wortelen, melk en eieren. Of praat met uw arts over het gebruik van benzoylperoxide of azelaic zuur crèmes.


gerelateerde artikelen