Katoen zaad olie gebruik

November 21

Katoen zaad olie gebruik

Sinds katoenzaadolie was het eerst geëxtraheerd uit katoen zaden in de jaren 1860, zijn er een verscheidenheid van toepassingen ontdekt. Volgens onderzoekers bij de nationale katoenzaad Products Association heeft katoenzaad een neutrale smaak die doet niet maskeren de smaak van levensmiddelen waarin deze reeds gekookt. Katoenzaadolie is cholesterol-vrij en hoog in antioxidanten.

Koken

Aangezien katoenzaadolie smakeloos is, maakt het een ideale optie voor frituren. De olie wordt gebruikt in roerbak gerechten, voor het frituren van de snacks en zeevruchten, groenten en Aziatisch eten. Katoenzaadolie produceert full-smaak potato chips die niet worden gemaskeerd met olieachtige residu. Katoenzaadolie kan worden gebruikt in plaats van elke plantaardige olie in recepten zo goed. Consumenten gebruiken in commerciële toepassingen zo goed als in het huis.

Spreads

Katoenzaadolie wordt gebruikt voor het maken van margarine, mayonaise, salade dressing en marinades, sauzen. In de geharde vormen als margarine of verkorting, katoen zaadolie kan worden gebruikt voor gebakken goederen alsook wat betreft de spreads op die dezelfde goederen zoals brood en muffins gebakken. Wanneer zwaar geraffineerd, katoenzaadolie nagenoeg helder is en biedt weinig smaak, vooral als een katalysator voor de ingrediënten bij elkaar te houden. Minder raffinage kan laten een lichte, nootachtige smaak de olie, vaak de voorkeur voor salade dressings. Veel producten gericht op de gezondheid-bewuste consumenten zijn gemaakt met katoenzaadolie omdat het bevat minder verzadigde vetten. Katoenzaadolie scoort hoog onder gezonder oliën, waaronder maïs, zonnebloem- en sojaolie.

Zeep

Katoenzaadolie biedt een duurzame, dikke schuim wanneer gebruikt in zeep, verslag zeep makers op Saratoga geuren. Katoenzaadolie heeft ook verzachtend eigenschappen die kunnen glad en ruwe huid te verzachten. Zeep-makers bevelen het gebruik van zeep die bevat niet meer dan 25 procent katoenzaadolie vanwege de neiging om te verwennen. Net als andere oliën die worden gebruikt in zeep, kunt katoenzaadolie laten huid zacht en zijdeachtig, verslag terecht op Skin Care Tips. Katoenzaad is een goedkope additief die kan worden toegevoegd aan de zeep om schuim en olie, dus het biedt vaak een goede optie voor mensen op zoek naar goedkope schoonheidsproducten. Katoenzaad, echter kan bevatten hoge niveaus van pesticiden als niet voldoende behandeld, en kan leiden tot irritatie van de huid. Katoenzaadolie vaak wordt gevonden in alle-natuurlijke producten in natuurlijke voedingopslag en mag niet worden gebruikt door mensen met een gevoelige huid.


gerelateerde artikelen