Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van het beenmerg?

September 7

Wat zijn de voordelen voor de gezondheid van het eten van het beenmerg?

Het beenmerg, de zachte papperig spul binnen bot, wordt beschouwd als een delicatesse in allerlei gerechten. Het bevat een hoog percentage vet--ongeveer 96 procent-- maar ook vele heilzame kwaliteiten, wat leidt tot potentiële voordelen voor de gezondheid. Het gaat hierbij om opbouw van immuniteit, herstel van wonden, helpen met de spijsvertering en zelfs bestrijding van kanker.

Vele toepassingen wereldwijd

Het beenmerg, in Bouillon of in andere vormen, is een wereldwijde Wellness-tool. Dr. Daniel Auer, een gecertificeerde klinisch voedingsdeskundige, zegt dat bijna elke cultuur beweert een soort bot gebaseerde brouwsel. De Chinezen gebruiken bot ter ondersteuning van de nier- en spijsverteringsbevorderende werking en om te bouwen van bloed. De Weston A. Price Foundation meldt een ander voorbeeld van een North Carolina berg Indiaanse bevolking. Hun voeding afhankelijk sterk zijn van vrij wild, en zij waarde beenmerg om te voeden hun groeiende kinderen.

Wederopbouw van het lichaam

Cindy Micleu, instructeur op de complementaire helende center Jade Instituut, zegt het beenmerg bevat myeloïde en lymfoïde stamcellen. De fundamenten voor de rode en witte bloedcellen, deze cellen bouwen immuniteit, helpen met de bloedstolling en helpen met het leveren van zuurstof naar de cellen. Collageen, de eiwitrijke stof die neer aan gelatine kookt, kan ook helpen het lichaam herstellen. Collageen tekort kan leiden tot slechte wond genezing, gemakkelijk blauwe plekken en bloeden tandvlees. Collageen in het beenmerg kan helpen het lichaam te herstellen zelf, zegt Micleu.

Versoepeling van de spijsvertering en genezing van de GI tractus

Dr. Auer schrijft het beenmerg in de vorm van bot bouillon aan zijn patiënten met inflammatoire aandoeningen zoals leaky gut syndroom, Prikkelbare darmsyndroom, coeliakie en glutenintolerantie. Hij constateert dat, voor mensen met spijsverteringsstoornissen die wellicht niet verteren supplementen of andere bepaalde voedingsmiddelen, beenmerg van collageen voeding terwijl de wederopbouw van beschadigde weefsels en darmwand kan bieden. Merg van immuun-opvoerende vermogens kunnen ook versnellen het genezingsproces voor mensen proberen te overwinnen van deze voorwaarden, zegt hij.

Bestrijding van kanker

Dr. Astrid Brohult, een Zweedse oncoloog, toegediend kalveren beenmerg aan leukemie geteisterde kinderen in de jaren 1950, hoop dat het witte bloedcellen vernietigd door radiotherapie zou vullen. Sommige van de kinderen verbeterd na beheert het merg, onmiddellijk; Velen ervaren toegenomen energie en witte bloedcel normalisatie. Na het uitvoeren van een decennium van onderzoek over het onderwerp, ze een groep van verbindingen alkylglycerolen (AKGs) genoemd in de kalveren beenmerg geïsoleerd en ontdekte dat ze verantwoordelijk waren voor het normaliseren van de witte bloedcel productie.


gerelateerde artikelen