Hoe te behandelen van de Late stadia van prostaatkanker

November 4

Hoe te behandelen van de Late stadia van prostaatkanker

De prostaat is een klier met walnoot-vormige thats een deel van de mannelijke reproductieve systeem. De prostaat is verantwoordelijk voor de productie van zaadvocht vocht en sperma vervoeren. Volgens het National Cancer Institute is prostaatkanker de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. In veel gevallen prostaatkanker niet vroeg genoeg wordt gediagnosticeerd en van de behandelende arts aandacht moet worden besteed aan het behandelen van de latere stadia van prostaatkanker. Artsen kunnen verwijzen naar de fasen van kanker als A, B of C, bepaalt de Universiteit van Maryland Medical Center.

Stap 1

Beheren van hormoontherapie. Voor mannen trekken kankercellen testosteron te vermenigvuldigen en te verspreiden. Hormoontherapie wordt meestal gebruikt met patiënten waarvan de cellen zijn begonnen te verspreiden in de fasen B en C. Er zijn twee methoden voor het beheren van hormoontherapie: remming van de ontwikkeling van testosteron in het lichaam of de kankercellen verhindert het bereiken van het testosteron. Degarelix, goserelin, histrelin, leuprolide en triptorelin zijn allemaal voorbeelden van drugs hormonen vrijgeven van luteïniserend hormoon (LH-RH) genoemd. Deze drugs werken aan de ontwikkeling van testosteron remmen. Anti-androgenen zijn drugs die voorkomen de verdeling van testosteron dat. Bicalutamide, flutamide en nilutamide zijn allemaal voorbeelden van anti-androgenen.

Stap 2

Bepalen of therapie van de straling een haalbare optie voor behandeling is. Radiotherapie is een vorm van behandeling die kunnen worden gebruikt in fasen A, B of C, bepaalt de Universiteit van Maryland Medical Center. Radiotherapie kan ook worden toegediend in twee vormen: met behulp van uitwendige bestraling en een vorm van interne straling. Externe radiotherapie impliceert het passeren van een bundel van licht rond het lichaam direct energie naar de gebieden van het lichaam die zijn door kanker getroffen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, is externe radiotherapie vijf dagen per week gedurende zes tot acht opeenvolgende weken uitgevoerd. Brachytherapie is een extra vorm van radiotherapie waarbij radioactieve zaadjes, brengen de grootte van de rijst, in de prostaat weefsel. De zaden leveren traag doses straling na verloop van tijd om te voorkomen dat kankercellen groeien. MayoClinic.com geeft aan dat deze zaden uiteindelijk niet af straling te geven, maar ze hoeft niet te worden verwijderd en vormen geen kwaad voor de patiënt.

Stap 3

Het verwijderen van de prostaat klier. Dit kan worden gereserveerd als een laatste redmiddel wanneer andere behandelingsopties niet levensvatbaar lijken. De prostaat kan worden verwijderd in een verscheidenheid van manieren en verkleint de kans op prostaatkanker op het gebied van de prostaat en verspreiding naar andere gebieden van het lichaam.


gerelateerde artikelen