Hoe te bevriezen van gekookte langoesten

December 15

Hoe te bevriezen van gekookte langoesten

Louisiana is bekend als een van Amerika's grote culinaire hoofdsteden, en langoesten behoren tot de meest gevierde van Louisiana's keuken. Van December tot juni-- en vooral tijdens de lente wanneer ze het meest overvloedige--zijn langoesten een nietje maaltijd. Ze worden gebruikt in een verscheidenheid van manieren, maar een van de lekkerste bereidingswijzen gewoon de langoesten in doorgewinterde water kookt. Zodra ze zijn gekookt, kan overgebleven langoesten ingevroren worden voor later plezier.

Over langoesten

Langoesten zijn nauw verwant aan garnalen, kreeften, garnalen en langoustines. Hun anatomie is zeer vergelijkbaar, variërend in de grootte of de aanwezigheid van claws. Langoesten en zeekreeften lijken vooral. Langoesten leven in zoet of brak water, en kreeften leven zout water; anders is er weinig te vertellen ze uit elkaar. Amerikaanse langoesten zijn relatief klein, en het duurt ongeveer 6 of 7 pond van levende langoesten om een pond gepelde staart vlees.

De langoesten kook

Het kopen van een grote hoeveelheid langoesten wil koken en bevriezen is niet ongewoon, maar het is vaak een excuus voor een sociale gelegenheid ook. Een traditionele langoesten kook vereist een zeer grote pot voor het koken, een heleboel langoesten en een grote, gezellige menigte om te delen. Het water in de pot is meestal gekruid met een mengsel van zout, zesty spice, zelfgemaakte of winkel koopt. De langoesten zijn toegevoegd aan de pot en gekookt samen met baby aardappelen, maïs, worst en andere voedingsmiddelen die u kiest. Zodra gekookt, is de hele rotzooi afgevoerd en verspreid over de tabel voor uw gasten genieten.

Bevriezing van de hele langoesten

Overgebleven gekookte langoesten zeer bederfelijk zijn en moeten worden gekoeld of bevroren Zodra iedereen klaar is met eten. De eenvoudigste manier om te bevriezen ze is hele in de shell. Pakket van de gekookte langoesten in zware diepvrieszakjes en uitstotings zo veel lucht mogelijk alvorens hen te bevriezen. Zelfs beter, gebruik een vacuum sealer voor het inpakken van hen. Het elimineert meer lucht, daardoor beter behoud van hun delicate aroma. Hele langoesten zijn sneller te verliezen kwaliteit dan gepelde staart vlees en binnen een maand of twee moeten worden geconsumeerd.

Bevriezing staart vlees

Allermeest naar de eetbare vlees op een langoesten komt voor in de staart, die kan worden gekraakt open door het plaatsen van uw duimen aan de onderzijde en de randen van de shell uit elkaar drukken. Trek de staarten en plaats ze gedurende 1 minuut met een lichte oplossing van water en citroen sap om verkleuring te voorkomen. Verwijder de donkere "ader", of spijsverteringskanaal en de oranje-gekleurde "mosterd." De mosterd is hoog in vet en rancid in minder dan twee maanden. De staarten in luchtdichte zware diepvrieszakjes of vacuüm zakken verpakken en bewaar ze voor twee tot zes maanden.


gerelateerde artikelen