Hoe te weten of u hebt een letsel van de Rotator Cuff

November 18

Van sport tot algemene dagelijkse activiteiten maakt van de schouder uitzonderlijke waaier van motie het zeer kwetsbaar voor letsel. Onder de meest pijnlijke verwondingen is dat een schouder kan houden een volledige of gedeeltelijke scheur van de rotator cuff. Bestaande uit vier spieren, een traan om het even wie van de vier spieren van de rotatorenmanchet kan leiden tot pijn, verlies van functie en uiteindelijk de noodzaak van chirurgie.

Stap 1

Ga voor een spiegel staan. Langzaam hef je armen recht voor je lichaam. Of er is pijn, maar u bent niet in staat om te verhogen uw arm boven schouderhoogte, stop de zelftest en Raadpleeg uw arts onmiddellijk, zoals dit op een gescheurde spier of beschadiging van het gewricht duiden kan.

Stap 2

Ga voor een spiegel staan. Langzaam hef je armen uit aan de zijkanten van uw lichaam. Als pijn wordt ervaren of u niet in staat bent om je armen boven schouderhoogte, stop de test en zie uw arts onmiddellijk.

Stap 3

Ga voor de spiegel staan. Langzaam hef je armen met de ellebogen uitgebreid voor je tot een hoek van ongeveer 45 graden--het wellicht eenvoudiger om te visualiseren de letter "V". Zorg ervoor dat uw handen iets boven uw schouders je duimen wijzen en zijn aan het plafond.

Stap 4

Houd je armen verlengd en uw handen omhoog iets boven je schouders. Zet je duimen zodat ze naar het woord verwijzen en lager langzaam je armen terug naar beneden richting je dijen. Terugkeren naar de beginpositie. De mogelijkheid om te voltooien deze beweging zonder pijn of verlies van beweging in het algemeen betekent dat de rotator cuff spieren nog steeds intact zijn.

Een andere manier om na te denken over deze beweging is voorstellen houden twee blikjes frisdrank voor je lichaam, je duimen afslaan en de soda uitstorten en zet dan de soda kan in uw voorste broekzak.

Stap 5

Een vriend of familie lid duw zachtjes naar beneden op je armen in de startpositie, of de "V". Houd tegen de gentile kracht voor een paar seconden. Als er geen pijn wordt ervaren, zijn waarschijnlijk niet de spier en pees gescheurd.

Waarschuwingen

  • De zelftest hier beschreven alleen kunt u een van de vier spieren van de rotatorenmanchet beoordelen. Als de pijn blijft of verergert, samen met de afname van de functie en de beweging van de schouder, zie uw arts onmiddellijk.

Wat die u nodig hebt

  • Spiegel

gerelateerde artikelen