Eet bananen helpt met Gas en opgeblazen gevoel?

April 12

Eet bananen helpt met Gas en opgeblazen gevoel?

Gas is een normaal onderdeel van gezondheid. De meeste mensen produceren 1 tot en met 4 pinten dagelijks, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse, meestal als gevolg van slikte lucht of natuurlijke processen van de spijsvertering. Levensstijl gewoonten, bepaalde voedingsmiddelen en medische aandoeningen, zoals het Prikkelbare darmsyndroom, voedsel gevoeligheden, ziekte van Crohn en colitis, kunnen leiden tot overmatig gas, gas pijn en opgeblazen gevoel. Met behulp van bananen kunnen gas en opgeblazen gevoel in sommige mensen verminderen of verergeren de symptomen in anderen.

Potentiële voordelen

Als een waardevolle bron van vezels, bananen kunnen helpen verminderen opgeblazen gevoel en gas constipatie of zeldzaam, moeilijk-aan-pass krukken zijn gekoppeld. Bananen kunnen ook helpen vullen van nuttige bacteriën die ondersteunt de spijsvertering in je darmkanaal, volgens geregistreerde diëtist Joanne Larsen, die kunnen verloren gaan als gevolg van diarree. Als je bijzonder gevoelig voor sorbitol zijn, een suiker dat natuurlijk treedt op in appels, perziken, pruimen en peren, dan bananen minder-gasvormige invaller kunnen. Als uw klachten worden veroorzaakt door het eten van vettig voedsel of zuivelproducten, kunnen bezuinigen op deze levensmiddelen en het eten van meer groenten en fruit, zoals bananen, ook leiden tot minder symptomen.

Potentiële risico 's

Voedingsmiddelen die leiden gas in een persoon tot kunnen niet leiden tot gas in een andere lidstaat. Bananen zijn onder de gemeenschappelijke voedsel triggers, echter volgens MayoClinic.com. Als u plotseling verhogen van uw vezel inname door bananen of andere vezel-rijk voedsel toe te voegen aan uw dieet, treden gas, opgeblazen gevoel en aanverwante symptomen totdat uw spijsvertering past.

Suggesties

Geleidelijk verhogen van uw vezel raadt inname, die helpen kan normaliseren spijsverteringsbevorderende werking en beschermen tegen gas en opgeblazen gevoel, Jeannie Gazzaniga-Moloo, een geregistreerde diëtist met de American Dietetic Association, eten één of twee vruchten of groenten met elke maaltijd en een snack. Als u genieten van bananen goed verdragen, bieden zij waardevolle opties. Als bananen lijken te verergeren uw gas- of opgeblazen gevoel symptomen, experimenteren met andere groenten en fruit, totdat u hebt gevonden nuttig alternatieven. Uw voedselinname en symptomen in een levensmiddel dagboek bijhouden kan u helpen bepalen uw persoonlijke triggers. Als uw symptomen ernstig zijn, vraag advies van uw arts.

Gedrags factoren

Uw voeding en levensstijl gedrag ook invloed op uw kans op het ervaren van gas en opgeblazen gevoel. Ter beperking van opgeblazen gevoel, MayoClinic.com raadt aan om actief te blijven door het nemen van korte wandelingen na de maaltijd. Langzaam eten en vasthouden aan de juiste porties kunnen ook wapenen tegen gas veroorzaakt door slikte lucht en overeten. Als bananen of andere voedingsmiddelen trigger gas en opgeblazen gevoel, kan nemen over-the-counter spijsverteringsenzymen wanneer je hen eet helpen verbeteren van uw symptomen.


gerelateerde artikelen