Dieet lijst voor zwangere vrouwen

February 26

Dieet lijst voor zwangere vrouwen

Overzicht

Zwangere vrouwen zijn vaak berucht voor hun voedingskeuzen. Echter, vrouwen moeten meer dan ooit concentreren op voeding in plaats van het hunkeren naar tijdens hun zwangerschap. Voedingsmiddelen die matige gewichtstoename en bepaalde vitale voedingsstoffen bevatten bewijzen belangrijke onderdelen van een goede zwangerschap dieet.

Groenten en fruit

Volgens het Amerikaanse Congres van verloskundigen en gynaecologen of ACOG make-up groenten en fruit de bovenkant van de voedselpiramide van de zwangerschap. Groenten en fruit zijn niet alleen grote bronnen van enkele van de essentiële voedingsstoffen voor een baby's in utero ontwikkeling, zij bewijzen ook hoog in vezel, die kan constipatie regelen en ook het minimaliseren van buitensporige gewichtstoename tijdens de zwangerschap. ACOG raadt donker lommerrijke groen tijdens de zwangerschap, die zijn niet alleen rijk aan foliumzuur, maar bevatten ook ijzer en calcium. Enkele andere grote groenten en fruit voor zwangere vrouwen bevatten citrus, asperges, spinazie, tomaten en aardbeien.

Verrijkte hele korrels

Versterkte brood en granen, met name degenen gemaakt van volle granen, blijken een ander belangrijk onderdeel van het dieet van de zwangerschap. Vele verrijkte hele korrels zijn goede bronnen van foliumzuur en ijzer, hoewel ze vaak andere essentiële zwangerschap vitaminen zoals calcium bevatten. Foliumzuur voorkomt geboorteafwijkingen, volgens WomensHealth.gov. Volkoren brood en granen ook bewijzen goede bronnen van vezels, die kunnen helpen bij het vullen van de zwangere vrouwen voor meer. Enkele voorbeelden zijn multi graan brood, hoge vezelgraangewassen en sandwich verdunt.

Zuivelproducten

Zuivelproducten bevatten enkele van de essentiële voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een gezonde zwangerschap, met inbegrip van calcium en eiwitten. Nu meer dan ooit, laag vet versies van zuivelproducten beschikbaar zijn dat pak de dezelfde punch als hun hogere vet tegenhangers. Het College van William en Mary suggereert zwangere vrouwen eten kwark en magere yoghurt of magere melk drinken. Zwangere vrouwen kunnen zelfs combineren producten, afgeroomde melk aan verrijkte granen toe te voegen of kwark met ananas, eten voor een magere voedingsstof rijke snack.

Vlees en eieren

Terwijl lager in de ACOG zwangerschap voedselpiramide zijn vlees en eieren ook goede bronnen van zwangerschap voedingsstoffen. Beide bevatten hoge hoeveelheden eiwit en vlees bewijst rijk aan ijzer. Dit betekent echter niet dat zwangere vrouwen moeten biefstuk en eieren, elke dag. Vasthouden aan slankere vlees, met inbegrip van pluimvee en vissen. Om te voorkomen dat het toevoegen van extra calorieën door frituren met olie, zijn eieren gekookt en gegeten als snack.

Bonen en Tofu

Zwangere vegetariërs kunnen hebben hun eiwit en het ook eten. Het Institute of Medicine adviseert zwangere vrouwen krijgen ten minste 71 gram eiwit per dag, die kan lijken als een uitdaging voor iemand die niet van vlees eten doet. Echter, bonen en tofu zijn grote bronnen van deze vitale eiwitten. Bonen en tofu kunnen worden gemengd met groenten voor een krachtig en volledig vegetarisch, zwangerschap voedsel.

Vetten

Ja, vetten zijn deel van de zwangerschap voedselpiramide evenals; ze zijn gewoon aan de onderkant. Vetten gezond houden door olie bij het koken, of vasthouden aan hart-gezond koken producten zoals olijfolie of kokos olie te beperken. Andere vetten zijn ok, zolang ze worden gegeten met mate.


gerelateerde artikelen