Wat zijn de gevaren van aspartaam voor kinderen?

September 5

Wat zijn de gevaren van aspartaam voor kinderen?

De gevaren van aspartaam voor kids--- en volwassenen---zijn een kwestie van grote controverse. De FDA heeft verklaard dat aspartaam veilig is. Maar er zijn felle tegenstanders van aspartaam die, met een behoorlijke hoeveelheid bewijs, beweren dat de FDA goedkeuringen van aspartaam werden gekleurd door politiek en geld, met een aantal FDA ambtenaren die bij het goedkeuringsproces ontvangen van banen betrokken waren, direct of indirect, van de originele fabrikant, G.D. Searle, temidden van vorderingen dat Searle gesleuteld onderzoeksresultaten die het aan de regering voorgelegd.

Het besluit om uw jonge geitjes dieet frisdrank drinken, en vele andere producten die de zoetstof bevatten, verbruiken is dus niet zwart-wit.

Wat Is aspartaam?

Aspartaam is een zoetstof die twee aminozuren asparaginezuur en fenylalanine, en een kleine hoeveelheid menthanol combineert. Mensen met een aandoening genaamd fenylketonurie of PKU, pheylalanine, die in genetische aandoeningen in die individuen resulteren kan niet kan metaboliseren. Enkele onderzoekers denken dat mensen zonder PKU kan ook worden beïnvloed door aspartaam.

Aspartaam is 180 tot 200 keer zoeter dan suiker en bevat geen calorieën. Naast dieet frisdrank, wordt het gebruikt in meer dan 6.000 consumentenproducten, variërend van kinder Tylenol aan tandpasta voor granen aan SAP.

Wat kunnen aspartaam tegenstanders aanspraak maken?

FamilyMatters.tv beweert dat de ingrediënten in aspartaam formaldehyde ophopingen, veroorzaken kunnen, vooral wanneer producten die aspartaam bevatten worden blootgesteld aan hitte. De groep beweert dat aspartaam symptomen van fibromyalgis en leiden tot geheugenverlies kan veroorzaken. Het citeert een Zweedse studie die gekoppeld dieet dranken tot hersentumoren.

NaturalNews.com citeert studies die aspartaam in verband met schade aan de hersenen, tumoren en endocriene distruptions.

Een Europese studie uit Italië geconcludeerd dat aspartaam kankerverwekkend te worden ingedeeld.

Mercola.com beweert dat 75 procent van de bijwerkingen van levensmiddelenadditieven die worden ingediend bij de FDA houden verband met de bijwerkingen van aspartaam, variërend van hoofdpijn tot geheugenverlies aan hartkloppingen. Zij beklemtoont ook dat menthanol breekt in formaldehyde, formic acid en een dodelijke neurotoxine. Het zegt dat vele Desert Storm soldaten, die dronk warm dieet soda dranken, kwam thuis lijden aan symptomen lijken op die in mensen met fomaldehyde vergiftiging.

Wat doet de regering zeggen?

De FDA afgewezen de Europese studie in Italië als gebrekkig. Het in 2007 nog eens bevestigd dat aspartaam is veilig voor kinderen en volwassenen.

Het National Cancer Institute stelt dat er "geen duidelijk verband" tussen aspartaam en hersenen tumoren is.

Aspartaam Is zo goed?

Misschien. Veel van de verslagen die de gevaren van aspartaam ontslaan zijn gebaseerd op een 2005 FDA studie. Maar tegenstanders van aspartaam beweren dat de studie van 2005 slechts het rubber was stempelen van verdachte onderzoek door een bureau dat was, op het moment, in de zak van de industrie.

In de laatste paar jaar, New Mexico, Hawaï en Californië wetgevers hebben veiligheid vragen gesteld over aspartaam. In 2010, de Britse Food Standards Agency een onderzoek gestart naar mogelijke bijwerkingen van aspartaam.

Overwegingen

De effecten van een stof in voedsel of drank sterker zal zijn bij kinderen dan volwassenen, simpelweg omdat kinderen kleiner zijn. Als ouder moet u beslissen hoeveel van een risico aanvaardbaar is als het gaat om de aspartaam en de gezondheid van uw kinderen.


gerelateerde artikelen