Lijst van levensmiddelen die snel worden doorgegeven via het spijsverteringsstelsel

March 24

Lijst van levensmiddelen die snel worden doorgegeven via het spijsverteringsstelsel

Overzicht

De twee soorten vezels in plantaardige voedingsmiddelen helpen vertering door ontbinding gemakkelijk of snel passeren van het spijsverteringsstelsel. Oplosbare vezels vormt een zachte gel, terwijl onoplosbare vezels doorloopt naar de maag en de dikke darm, en houdt van ander voedsel of afval te verplaatsen. Zoeken voedsel te eten dat hulp van dit proces zal het behoud van uw dikke darm gezondheid en kunnen verminderen uw kans op het ontwikkelen van coronaire hart-en vaatziekten, volgens het USDA dieet richtsnoeren voor Amerikanen. Eet een grote verscheidenheid van fiber levensmiddelen voor de bredere voeding en minder calorieën dan vlees, vis en gevogelte menu-items.

Vruchten

Lijst van levensmiddelen die snel worden doorgegeven via het spijsverteringsstelsel

Alle vruchten hebben sommige voedingsvezels en spijsvertering helpen als ze snel passeren naar het maag-darmkanaal. Geniet van appels, bananen, kiwi's en ananas voor matige hoeveelheden vezels. De USDA nutriënt Database lijsten vezelrijk fruit als voedsel te eten met 20 procent of meer van de totale dagelijkse vezel waarden. Het gaat hierbij om Aziatische peren, frambozen, bramen, bosbessen, perziken, binnenlandse peren en aardbeien.

Gekookte groenten

Niet alleen doen gekookte groenten zoals vezelrijk spinazie, broccoli en spruiten helpen spijsvertering, ze hebben meer voedingswaarde dan rauwe groenten. Terwijl je lichaam kan het verteren van rauwe groenten, verzacht koken hun bulk, waardoor de koolhydraten, suikers, vetten, eiwitten en oplosbare vezels makkelijker te verteren.

De National Institutes of Health uitleggen dat onoplosbare vezelinhoud door middel van uw spijsvertering ongewijzigd beweegt, helpen de mucosa slough uit dode cellen en duwen van of het vervoer van afvalstoffen door de darm. Squash, bloemkool, wortelen en alle andere groenten bevatten matige hoeveelheden van voedingsvezels.

Hele korrels producten

Lijst van levensmiddelen die snel worden doorgegeven via het spijsverteringsstelsel

Volle granen zoals bruine rijst bevatten koolhydraten, die worden gemakkelijk afgebroken, en vezels, om te helpen de spijsvertering. Zij vertegenwoordigen samen met peulvruchten, ook plantaardig voedsel te eten als vethoudende eiwit-vervangers voor vlees.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention suggereren volkoren pasta, tortilla's, brood, bagels, bulgur en couscous, in tegenstelling tot verfijnde ei noedels en wit brood. Andere graan voedsel dat snel het spijsverteringsstelsel passeren omvat granen en gebakken goederen die zijn vervaardigd met hele haver, maïs, rijst, gerst en tarwe zemelen.

Bonen en erwten

De vlinderbloemenfamilie bevat de hoogste-fiber voedingsmiddelen te eten voor de gezondheid van de spijsvertering. Net als sommige hele korrels granen bevatten vele gekookt droge bonen, linzen, spliterwten en sojabonen 40 procent of hoge delen van dagelijkse vezel totaalwaarden, zoals de USDA. Bonen en erwten waarmee het grootste voordeel van de vezel omvatten Marine, pinto, zwart, nier en limabonen, evenals kikkererwten en black-eyed peas.


gerelateerde artikelen