Olie van Oregano voor kinderen

May 26

Olie van Oregano voor kinderen

Een rijzende ster in de alternatieve geneeskunde is olie van oregano. Oregano is algemeen bekend als een kruiden in mediterrane gerechten, maar geconcentreerde doses van de olie van dit kruid zijn gebruikt voor eeuwen als een panacee voor talrijke aandoeningen, met inbegrip van de spijsvertering en respiratoire ziekten. Met dergelijke een stellaire track record, zou u wellicht geneigd om het gebruik van dit aromatische olie voor de behandeling van uw kind. Maar de jury is nog steeds waar het gaat om veiligheid voor kinderen.

Geschiedenis

Oregano olie zijn Noord-Amerikaanse debuut maakte in het begin van de 20e eeuw, maar het werd veel gebruikt in de oudheid. Hippocrates schreef uitgebreid over olie van wilde oregano, zingen zijn lof als een remedie voor huidaandoeningen, spijsvertering kwalen en aandoeningen van de luchtwegen. In de jaren 1400, Paracelsus gebruikt het wilde kruid voor de behandeling van huid aandoeningen, geelzucht, schimmelinfecties, braken en diarree. Er is echter geen historische documentatie van de olie wordt gebruikt om kinderen te behandelen.

Onderzoek bevestigt genezende eigenschappen

Olie van oregano is onlangs vernieuwde wetenschappelijke toejuiching ontvangen. Een studie van 2001 aan Georgetown University Medical Center olv Dr. Harry G. Preuss, et.al., gevonden oregano olie krachtig en effectief in het bestrijden van schimmelinfecties. Een andere studie door hetzelfde team ontpit oregano olie tegen Stafylokok bacteriën en vond het zo effectief als antibiotica. Het is ook aangetoond effectief tegen coronaviruses die verantwoordelijk zijn voor infecties van de bovenste luchtwegen. Hoewel het onderzoek veelbelovend klinkt, werden de experimenten uitgevoerd in proefbuizen en op een klein aantal muizen. Dosering van uw kind op basis van de bevindingen van deze experimenten zou steile.

Toepassingen voor kinderen

De meningen lopen uiteen over de vraag of de olie moet worden gebruikt voor kinderen. Sommige fabrikanten advocaat actuele toepassing alleen, terwijl anderen ondersteunen mondelinge dosering voor kinderen leeftijd 5 jaar of ouder. Het is over het algemeen overeengekomen dat de olie van oregano mag niet gebruikt worden door zwangere of zogende moeders, en meeste eens het mag niet worden gebruikt op baby'tjes, hoewel sommigen pleiten voor toe te passen op de zolen van de voeten of in het badwater van zuigelingen zo jong als 6 maanden. Met ingang van 2010 is er geen consensus over veilig gebruik voor kinderen.

Mogelijke bijwerkingen

Oregano olie kan vele noemenswaardige bijwerkingen hebben. Allergische reacties en irritatie van de huid zijn de meest voorkomende. Actuele toepassing kan een brandende sensatie en huiduitslag veroorzaken. Wanneer ingenomen door zwangere vrouwen, kan de olie overstimulate bloedtoevoer naar de baarmoeder en verzwakken van het baarmoederslijmvlies. Oregano olie is ook gevonden te interfereren met de absorptie van ijzer. Dit is vooral belangrijk voor kinderen, omdat het lichaam voeding ijzer gebruikt te maken van hemoglobine, de zuurstof-uitvoering proteïne.

Voordat u koopt

Wanneer het kopen van olie van oregano, er zeker van te zijn dat het is afgeleid van de soorten origanum vulgare, die wild in bergachtige streken van Griekenland, Cyprus en Turkije groeit, afkomstig de verscheidenheid van oregano gebruikt voor het koken in Noord-Amerika uit een Mexicaans bedrijf, origanum Marjolein, die niet dezelfde geneeskrachtige eigenschappen bezit.

Een woord van voorzichtigheid

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voordat het toedienen van geneesmiddelen aan kinderen. Kruiden remedies kunnen variëren in sterkte van het ene product naar het andere en kunnen giftig. Olie van oregano wordt verkocht in een zeer geconcentreerde vorm en conservatief moet worden geconsumeerd. Beginnen met kleine doses van de olie om ervoor te zorgen dat u niet allergisch bent en te voorkomen overdosis. Olie van oregano vergrendeld veilig buiten het bereik van kinderen houden.


gerelateerde artikelen