Prostaat problemen en fiets zetels

October 14

Prostaat problemen en fiets zetels

Fiets zitplaatsen zijn niet altijd comfortabel, vooral als u voor uren op een moment rijden. Traditionele fiets zitplaatsen zijn voorzien van een verlengde gedeelte, genaamd de "neus", die druk op het perineum, die over de prostaat ligt kunt plaatsen. De langdurige druk van de zetel van een fiets kan leiden tot gevoelloosheid, alsmede de gezondheidsproblemen zoals onvruchtbaarheid. Hoewel fietsen is niet direct gekoppeld aan prostaat problemen, praat met uw arts als u vaak rijden of symptomen van de prostaat uitbreiding.

Prostaat

De prostaat is een walnoot-en kleinbedrijf sex klier gevonden uitsluitend bij mannen. Het rond de nek van de blaas en de urinebuis, dat urine uit de blaas vervoert. Zowel gespierd en klierweefsel, het scheidt een alkalische vloeistof die deel uitmaakt van het zaadvocht vocht of vloeistof die draagt sperma. Prostaat uitbreiding, genaamd goedaardige prostatic hyperplasia of BPH, vaak in oudere mannen voorkomt en urine-problemen kan produceren. Prostatitis of ontsteking van de prostaat, kan ook leiden tot vruchtbaarheid zorgen.

Fiets zetels

Vergadering op de zetel van een fiets wordt vaak op het perineum, die tussen de anus en de genitaliën ligt drukt. Onder het perineum lopen belangrijke zenuwen voor seksuele en urine functies; de zenuwen pedundal feedback geven voor de externe genitaliën, evenals de blaas en het rectum. Als je lange uren op een traditionele fiets zadel doorbrengen, kan u een ongezonde hoeveelheid druk op deze zenuwen brengen. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, Fietsen kunt comprimeren het perineum en kan leiden tot impotentie en andere aandoeningen. Gelukkig bieden de meeste fabrikanten zadel-opties die kunnen verminderen de stress op je lichaam en verminderen uw risico voor prostaat en onvruchtbaarheid problemen.

Onderzoek

Een artikel van maart 2005 in "Europese urologie" bespreekt de overmatig gebruik letsels die uit het langdurig fietsen voortvloeien kunnen. Het artikel staat dat, hoewel fietsen kan een gezonde, heilzame sport, enkele verwondingen aan het urogenitale systeem kunnen optreden. Genitaliën gevoelloosheid bleek te zijn meest voorkomende, gemeld in 50 tot en met 91 procent van de wielrenners, gevolgd door erectiestoornissen gemeld in 13 tot en met 24 procent. Prostaat uitbreiding is een van de meest voorkomende verwondingen, echter niet; het was gemeld als een van de minder vaak blijvende letsels.

Prostaat-specifiek Antigen

Recente studies hebben aangetoond dat fietsen, zelfs op een professioneel niveau, niet tot verhogingen in de prostaat specifiek antigeen-een eiwit geproduceerd door de prostaat klier leidt. Wanneer dit antigeen wordt verheven, kan het prostaat aandoeningen zoals kanker geven. Een studie gepubliceerd in juni 2003 in "Urologie" getest 33 mannen vóór en na een fietstocht van 13-mijl. De studie vond geen significant verschil in de prostaat-specifiek antigen niveaus. Een andere studie, gepubliceerd in "Urologie" in December 2009, ten opzichte van professionele fietsers een controlegroep van gezonde mannen. Beide groepen hadden hun prostaat-specifiek antigen-niveau gecontroleerd, evenals andere hormoon en uroflowmetric metingen. De fietsers werden gevraagd een 300 km om cursus te voltooien, terwijl besturingselementen niet. Afgezien van een afname van de testosteron niveaus na rit, de studie vond geen significant verschil in de prostaat specifiek antigeen of uroflowmetric parameters.

Preventie/oplossing

Hoewel studies geen koppeling fietsen met specifieke prostate ziekten, kan de druk van de traditionele zetels problemen opleveren voor zowel mannen als vrouwen. Gelukkig zijn er verschillende soorten stoelen die helpen kunnen verlichten die druk en het voorkomen van blessures. Zoek naar stoelen met een split-zadel, of één met een ruimte in het gebied dat normaal in het perineum zou drukken. Er zijn meer extreme opties zoals de "neen-neus" fiets-seat, de zetel van de maan en de gemakkelijke stoel die geometrisch afwijken van een standaard zadel. Overwegen om uw fiets passen met een gecertificeerde professional van bike-fitting, die uw fiets aanpassen kunt, dus je minder druk op het perineum voelt.


gerelateerde artikelen