Bijwerkingen van de ADHD-medicatie Concerta genoemd

October 11

Bijwerkingen van de ADHD-medicatie Concerta genoemd

Concerta, ook bekend als methylfenidaat, is een medicijn gebruikt voor de behandeling van hyperactiviteit aandachtstekort (ADHD) en aandachtstekort (ADD), volgens Drugs.com. Het is beschikbaar in tabletvorm en kan met of zonder voedsel worden ingenomen. Gebruik geen Concerta als u last van deze medische aandoeningen als ernstige hypertensie (hoge bloeddruk), angina pectoris (pijn op de borst) of problemen met uw hartritme heeft. Concerta kunnen terwijl het lijden van deze medische aandoeningen leiden tot ernstige bijwerkingen.

Gevaarlijke bijwerkingen

Volgens «««Drugs.com, kan de bijwerkingen van de Concerta worden zo gevaarlijk dat onmiddellijke medische hulp nodig is. Gevaarlijke bijwerkingen omvatten tachycardie (snelle hartslag), een aritmie (abnormale hartslag), koorts, huiduitslag en ernstige hypertensie huid. Concerta kan ook leiden tot een hoofdpijn en kneuzingen.

Psychologische bijwerkingen

Volgens de Internet Drug Index, kan Concerta invloed op uw staat van geest en leiden tot toorn, stemmingswisselingen en tearfulness. Slaapproblemen en hypervigilance (het controleren van uw omgeving voor bedreigingen) zijn ook psychologische bijwerkingen. U kan ook ontwikkelen hallucinaties (het zien of horen van dingen die niet beschikbaar zijn), waanvoorstellingen denken (onvermogen om de fantasy van realiteit onderscheiden) en agressie. Waarschuw uw arts als u deze psychologische symptomen.

Milde Side Effects

Volgens «««Drugs.com, kan Concerta minder-ernstige bijwerkingen, zoals misselijkheid, braken, slechte eetlust, zweten en gewichtsverlies veroorzaken. Gebruikers kunnen ook ervaren maagpijn, visie problemen en nervositeit.

Allergische reactie

In sommige gevallen kunt u mogelijk allergisch voor Concerta van ingrediënten. Als dit het geval is, kan u moeite met ademhalen ontwikkelen. Zwelling van uw gezicht, kunnen keel en lippen ook optreden. Concerta kan het ook leiden tot jeukende rood en ontstoken hobbels op je huid. Ga naar uw lokale emergency center om te voorkomen dat deze potentieel levensbedreigende symptomen vordert.

Gastro-intestinale obstructie

Volgens «««RxList.com, gebruik geen Concerta als u last van dergelijke spijsverteringsstelsel aandoeningen zoals heeft oesofageale (voedsel buis) motiliteit aandoeningen en intestinale darmontsteking. Concerta verandert niet vorm in uw spijsverteringskanaal en kan leiden tot darmobstructie als u last van deze bestaande aandoeningen van het spijsverteringsstelsel heeft.


gerelateerde artikelen