Gewicht opleiding na een heupprothese

October 6

Gewicht opleiding na een heupprothese

Krachttraining moet worden versoepeld in na een heupprothese. Het helpt spieren opnieuw aangaan, alsmede bouwen spierkracht en uithoudingsvermogen rond de heup. Na een heupprothese is het waarschijnlijk kunnend terug te keren naar een normaal gewicht trainingsprogramma met enkele beperkingen. Echter uw chirurg te raadplegen voordat u een trainingsprogramma begint.

Progressie

Vanwege de pijn en verminderde flexibiliteit na chirurgie, geen gewicht opleiding meteen. Het heeft meestal begon tijdens de latere fasen van revalidatie en voortgezet na geen kwijting van fysiotherapie. Uw gewicht opleiding doelen te bespreken met uw arts en fysiotherapeut op specifieke aanbevelingen en beperkingen.

Frequentie en intensiteit

Met toestemming van uw arts kan u trein gewicht twee tot drie keer per week. Uw fitness-niveau voordat chirurgie, pijn, vermoeidheid en leeftijd een belangrijke rol in de frequentie en intensiteit van gewicht opleiding na heupprothese speelt. Bij het starten van weerstand oefeningen, eventueel uw routine twee of drie oefeningen bij een zeer lage weerstand, het uitvoeren van een set van 10 herhalingen. Verhoog de weerstand, aantal sets en herhalingen varieert, afhankelijk van uw herstel en de richtsnoeren van de fysiotherapeut. Vermijd eventuele weerstand oefeningen die zijn high-impact en kunnen zetten overmatige krachten op het heupgewricht.

Apparatuur & standpunten

Weerstand machines, weerstand banden en enkel gewichten worden vaak gebruikt in uw herstel. Een niet-gewicht-dragende of zittende positie mogelijk meer comfortabel en stabiel. Vooruitgang in staande positie met behulp van weerstand bands of enkel gewichten tijdens het vasthouden aan een stoel, per spoor of aanrecht voor steun. Zodra uw stabiliteit verbetert, de halters tijdens gewicht dragende functies zoals squats gebruiken. Positie en beweging beperkingen omvatten buigen of buigen van de heup afgelopen 90 graden en het oversteken van het aangetaste been voorbij de middellijn van het lichaam, volgens de patiƫnt onderwijsinstituut.

Belangrijke oefeningen

Hoewel het gewicht opleiding en weerstand oefeningen variƫren, worden normaal gesproken een paar belangrijke oefeningen voorgeschreven. De American Academy of Orthopaedic chirurgen raadt uitvoeren van de staande hip uitbreiding en staande hip ontvoering met een weerstand band terwijl het vasthouden aan een stoel. Het Instituut Orthopaedic bij Hays Medical Center ook raadt weerstand bands tijdens zittende knie extensie en flexie en rechte been verhoogt. De leg press is ook gebruikt tijdens krachttraining na een heupprothese.


gerelateerde artikelen