Voorschriftmedicijnen met suïcidale bijwerkingen

October 10

Zelfmoord verwijst naar het voornemen om iemands eigen leven te beëindigen, en MedlinePlus stelt dat het de 11e meest voorkomende doodsoorzaak in de Verenigde Staten. Zelfmoord kan vloeien voort uit de ernstige depressie of een ramp van grote leven. In sommige gevallen ongelukkige kunnen voorschriftmedicijnen leiden tot suïcidale bijwerkingen.

Antidepressivum medicijnen

Antidepressiva medicijnen, zoals paroxetine, verhogen de kansen voor het ontwikkelen van suïcidale gedachten. Volgens MedlinePlus behoort paroxetine tot de medicijnen bekend als selectieve serotonine heropname remmers. Specifiek, verhoogt het serotonine, een chemische stof in de hersenen gevonden.

MedlinePlus zegt dat sommige kinderen, tieners en volwassenen tot 24 jaar oud kunnen ontwikkelen van suïcidale gedachten. Paroxetine kan ook depressie verergeren en leiden tot rusteloosheid, agressie en zorgen. Deze drug de andere effecten omvatten een hoofdpijn, duizeligheid, diarree, constipatie, zweten en droge mond. Paroxetine van ernstige bijwerkingen omvatten vangsten, moeite met ademhalen, pijn op de borst en beslagleggingen.

Paroxetine kan worden opgevat als een tablet, vloeistof of een gecontroleerde-release tablet. Dit geneesmiddel wordt meestal dagelijks, genomen in de ochtend of nacht.

Isotretinoïne

Isotretinoïne is een medicijn gebruikt voor de behandeling van ernstige acne. De National Library of Medicine zegt dat deze drug kan leiden tot suïcidale denken of pogingen, depressie, agressie en gewelddadig gedrag. Bijwerkingen van isotretinoïne omvatten een beukende, of snelle hartslag, misselijkheid, bloeden van het tandvlees, spierpijn, flauwvallen en zwakte.

De National Library of Medicine zegt isotretinoïne kan ook leiden tot ernstige aangeboren afwijkingen bij zwangere vrouwen. Het kan in het bijzonder misvormingen veroorzaken in de oren, ogen, gezicht en mond.

Isotretinoïne is een tablet, en de dosering is meestal 0.5 tot 1.0mg per kilogram uw lichaamsgewicht per dag. Dit geneesmiddel wordt meestal genomen voor 15 tot 20 weken.

Anticonvulsant medicijnen

De National Library of Medicine zegt fenytoïne is een medicijn gebruikt voor de behandeling van aanvallen. Anticonvulsant medicijnen, zoals fenytoïne, kunnen ook suïcidale bijwerkingen veroorzaken. De andere effecten omvatten onduidelijke spraak, verwarring, duizeligheid, slaapproblemen en hoofdpijn. Fenytoïne kan ook leiden tot constipatie, misselijkheid, braken en lever schade.

De typische dosering voor fenytoïne is 100mg drie keer per dag.

Atomoxetine

Atomoxetine is een medicijn gebruikt voor de behandeling van de hyperactiviteit en impulsiviteit in kinderen met attention deficit hyperactivity disorder (ADHD). MedlinePlus zegt dat dit medicijn kan leiden tot suïcidale gedachten of gedrag, depressie, agitatie, paniekaanvallen en agressiviteit, vooral wanneer de dosering wordt aangepast.

De typische bijwerkingen van Atomoxetine kunnen omvatten brandend maagzuur, een slechte eetlust, spierpijn, transpireren, duizeligheid, hoofdpijn, constipatie en spier pijn. Enkele van de ernstige bijwerkingen van atomoxetine omvatten pijn op de borst, kortademigheid, problemen met ademhalen en slikken, hallucinaties en langzame toespraak.

Atomoxetine is een capsule genomen meestal één of twee keer per dag.


gerelateerde artikelen