Groenten eten invloed van de hersenen

July 10

Groenten eten invloed van de hersenen

Felgekleurde groenten zijn de hoeksteen van een gezond dieet. Echter, slechts 6 procent van de Amerikanen werkelijk de aanbevolen hoeveelheid groenten eten elke dag, dat is ongeveer 2,5 kopjes, volgens de health campagne fruit & groenten meer zaken. De gemiddelde Amerikaan eet slechts 57 procent van de aanbevolen hoeveelheid. Echter kan eten veel groenten helpen om de gezondheid van uw hersenen.

Groene bladgroenten

Meerdere wetenschappelijke studies is gebleken dat groene bladgroenten langzame daling van de geestelijke helpen en de hersenen jong te houden. Een 2006-studie aan het Rush-Instituut voor gezonde veroudering in Chicago gevonden deelnemers die meer dan twee porties groenten aten een week ervaren 40 procent minder mentale achteruitgang dan degenen die minder of geen groenten aten. Lommerrijke Groenen zoals boerenkool, spinazie en loofgroenten aangeboden de meeste voordelen.

Selderij en groene paprika 's

Selderij en groene paprika's bevatten een grote hoeveelheid Luteoline, een plant samengestelde die de ontstekingsreactie in de hersenen kan verstoren. Neuroinflammation speelt een rol in degeneratieve ziekten zoals Alzheimer en meerdere sclerose. Een onderzoek dat in de werkzaamheden van de National Academy of Sciences verscheen gevonden dat cellen bloot aan Luteoline een aanzienlijk verminderde inflammatoire respons toonde.

Tomaten

Een antioxidant gevonden in tomaten, lycopeen, kan helpen een hersenen gezond en jong. Onderzoek gedaan door David Snowdon, M.D., gevonden lycopeen neutraliseert vrije radicalen in het lichaam, preventie van leeftijdsgerelateerde achteruitgang, met inbegrip van cognitieve functie. Lycopeen is meest beschikbaar in gekookt tomaten en beste wordt geabsorbeerd toen gegeten met een vet in de voeding, zoals olijfolie. De beste bronnen van lycopeen is tomatenpuree en sauzen.

Avocado 's

Avocado's zijn rijk aan een vetzuur bekend als oliezuur, die myeline bouwt, gevonden in de witte stof van de hersenen. Myeline helpt informatie reizen via je hersenen. Grijze kwestie, neuronen zonder de myeline, verwerken informatie langzamer.

Pesticiden

Het enige negatieve effect van het eten van fruit kan komen van de pesticiden op conventioneel geteelde producten gevonden. Sommige pesticiden zijn neurotoxicants die schade aan de hersenen toebrengen kunnen. Degenen met een hoog risico voor negatieve effecten van pesticiden omvatten zwangeren, kinderen 6 jaar en jonger, en boeren die vaak de toepassing van pesticiden op hun gewassen. Risico kan worden beperkt door het kopen van biologische versies van "The Dirty Dozen," een groep van producten die het meest risico voor pesticiden. Groenten in deze groep bevatten paprika, BLEEKSELDERIJ, spinazie, sla en aardappelen.


gerelateerde artikelen