Complicaties van cervicale Radiculopathy

November 27

Complicaties van cervicale Radiculopathy

Cervicale radiculopathy omvat de compressie van een cervicale spinale zenuw die leidt tot symptomen die van de cervicale wervelkolom naar andere delen van het bovenlichaam stralen. Voorkomende oorzaken van radiculopathy zijn gespecialiseerd, of het uitvallen van de normale slijtage van spinale schijven, artrose, trauma, spinale tumoren of andere medische aandoeningen. Dus moet de oorzaak van de cervicale radiculopathy worden behandeld om de symptomen te verminderen. In de meeste gevallen conservatieve behandelingen zijn voorkeur, maar chirurgie in ernstige gevallen kan worden geëist. Daarom moet een patiënt weet de complicaties van cervicale radiculopathy en weten wat te doen als ervaren.

Nekpijn

Volgens MedlinePlus, een publicatie van de National Institutes of Health, kan een patiënt met cervicale radiculopathy nekpijn ervaring. Dit treedt op omdat er een bepaalde voorwaarde in de nek dat spinale zenuw compressie veroorzaakt als het verlaat het ruggenmerg en naar het bovenlichaam reist. Als deze zenuw naar het bovenlichaam reist, zijn kleine takken van de zenuw verantwoordelijk voor sensorische informatie in de nek. Dus, compressie van deze zenuw kan sturen signalen naar de hersenen die leiden tot nekpijn. Bovendien, kan de primaire oorzaak van cervicale radiculopathy, artrose of een andere aandoening, nekpijn alleen. In dit geval moet een patiënt niet gerust een afspraak met zijn arts te hebben van zijn nek onderzocht.

Gevoelloosheid en tintelingen

Een patiënt met cervicale radiculopathy kan het optreden van gevoelloosheid en tintelingen in de schouder, de arm of de hand, stelt MayoClinic.com. Dit komt doordat de zenuw die uitgangen dat het ruggenmerg is gecomprimeerd, wat resulteert in sensaties van gevoelloosheid en tintelingen langs de arm als het reizen naar bepaalde delen van het bovenlichaam. In dit geval laten een patiënt weten dat hij dit symptoom beleeft, omdat het kan een teken van cervicale zenuw compressie verslechtering van zijn arts. De arts zal waarschijnlijk nemen x-stralen of een MRI voor de diagnose van de aandoening die wordt veroorzaakt door cervicale radiculopathy.

Zwakte

MayoClinic.com stelt dat een patiënt met cervicale radiculopathy zich ook zwakte als gevolg van compressie van het cervicale zenuwen voordoen kan. Dit komt doordat de gecomprimeerde spinale zenuw stuurt signalen naar de spieren van het bovenlichaam dat signaal verkeer. Dit signaal kan worden gewijzigd als de spinale zenuw wordt gecomprimeerd, wat resulteert in zwakheid. Dus, een patiënt wellicht moeilijk buigen of uitbreiding van zijn arm, of hij wellicht moeite aangrijpend of het bedrijf van bepaalde objecten. Oefeningen kunnen helpen verbeteren van zwakte gekoppeld cervicale radiculopathy; behandeling van de primaire aandoening is echter noodzakelijk om te verminderen of te voorkomen dat verdere complicaties.


gerelateerde artikelen