De gezondheidsvoordelen van Oregano

May 8

Oregano is een kruid van de mint familie die wordt gekweekt in de regio's van de Middellandse Zee. Inheems in Noord-Europa, het kruid is gebruikt voor geneeskrachtige en culinaire doeleinden voor duizenden jaren. Maar er geen bewijs is ter ondersteuning van het gebruik van oregano voor medische voordelen, wordt het kruid geworven voor extraatjes zoals remming van de groei van schimmel en het verstrekken van uw lichaam met antioxidanten. Oregano heeft vele andere aangeprezen voordelen, waardoor u een extra strooi van het kruid kunt toevoegen aan uw volgende maaltijd.

Antibacteriële en schimmelwerende voordelen

Volgens onderzoek van Georgetown University, kunnen de oregano essentiële oliën en ingrediënten thymol en carvacol helpen dat remt de groei van vele soorten bacteriën en schimmels, met inbegrip van sommige soorten bacteriën die ernstige voedsel overgedragen ziekten veroorzaken. De studie toonde aan dat oregano gedood kiemen net zo goed als voorschrift antibiotica zoals streptomycine, penicilline en vancomycine. Bovendien, is de olie van oregano bekend dat remt de groei van de gist, Candida albicans, de gist die leiden infecties zoals candida vaginitis en orale tot kan inclusief.

Vitaminen en voedingsstoffen Boost

Oregano is rijk aan vitaminen en voedingsstoffen. 20 g gedroogde oregano biedt bijvoorbeeld 333.8 mg kalium, 88 mg zink, 8.8 mg ijzer, 2,2 g eiwit, 315.2 mg calcium,.92 mg magnesium en 8.56 g vezel, alle essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om te blijven gezond en werken op haar volle potentieel. U krijgt ook wat energie; oregano raakt u met 256 kj van energie. Oregano is rijk aan vitaminen ook; het herbergt 1.24 mg vitamine B3 en B6 24 mg. Dit alles tegen een kostprijs van 61,2 calorieën, 2.05 g vet en 3 mg natrium. Terwijl 20 g kan grote hoeveelheid het kruid, kunt u deze voedingsstoffen en vitaminen bedragen ten opzichte van hoeveel u eet krijgen.

Antioxidant voordelen

Oregano behoort tot de culinaire kruiden die rijk is aan antioxidanten, stoffen die je cellen tegen schade beschermen. Het vertraagt ook de verslechtering van de cel, dus vertragen het proces van veroudering. In feite is misschien het kruid wel een betere bron van anti-oxidanten dieet dan vele andere voedselgroepen als fruit, granen en groenten. Oregano heeft 20 g, 10 mg vitamine C, een antioxidant die helpt formulier collageen en vasthouden van cellen samen voor gezonde tanden en tandvlees. Het bevat ook ongeveer 3,6 mg vitamine E, die rode bloedcellen beschermt en voorkomt u tegen vitamine C en vitamine A vernieling in je lichaam.

Overwegingen

Er is geen klinisch bewijs ter ondersteuning van het gebruik van oregano voor eventuele voordelen voor de gezondheid, adviseert Drugs.com. Er is ook geen klinisch bewijs ter ondersteuning van specifieke therapeutische doses van oregano, neemt nota van de site. Echter, vanwege het brede gebruik het is erkend als veilig door de Federal Drug Administration. Omdat de veiligheid en werkzaamheid ongegrond zijn, voorkomen dat beheer van doses van oregano die hoger liggen dan die meestal te vinden in de maaltijden. Bijwerkingen kunnen opnemen contact dermatitis wanneer toegepast topisch en eczematous uitslag wanneer grote hoeveelheden worden ingenomen.


gerelateerde artikelen