Gezondheidsvoordelen van balsamico azijn

May 31

Gezondheidsvoordelen van balsamico azijn

Gemaakt van druiven, staat balsamico azijn bekend om haar rijke smaak en fluwelen zwarte kleur. Het wordt gefermenteerd in houten vaten, net als wijn, en de smaak van balsamico azijn intensiveert hoe langer het is de leeftijd. Het dikker en intenser de smaak wordt, hoe minder u wilt gebruiken om een smaak boost. Balsamico azijn biedt een aantal voordelen voor de gezondheid, hoewel de dienende grootte klein is.

Laag in calorieën

Met balsamico-azijn gaat een beetje een lange weg. Gebruik 1 eetlepel of minder bij het toevoegen van balsamico azijn tot salade dressings, sauzen of soepen zelfs. Een portie 1 eetlepel balsamico azijn heeft slechts 14 calorieën. Het dezelfde grootte portie bevat ook een te verwaarlozen hoeveelheid vet en minder dan 3 gram per stuk van koolhydraten, met inbegrip van suiker. Om uw salades vetarme en laag in calorieën, kunt u overwegen uw groenten met alleen balsamico dressing. Krijg je de smaak punch met minder vet en calorieën dan wanneer u een olie-gebaseerde salade dressing gebruikt.

Normaliseert de bloeddruk

Volgens een studie gepubliceerd in "Medscape algemene geneeskunde" in 2006, vonden de onderzoekers dat balsamico azijn verminderd de verharding van de slagaders, ook bekend als atherosclerose. Vanwege dit, balsamico azijn ook verlaagt en stabiliseert de bloeddruk niveaus. Onderzoekers in de studie vond dat degenen die regelmatig azijn verbruikt lagere niveaus van de systolische bloeddruk tentoongesteld. Verder onderzoek op mensen is echter onontbeerlijk, aangezien deze studie dier gebaseerde was.

Cholesterolgehalte stabiliseert

Low-density lipoprotein cholesterol oorzaken gehard, verstopt en geblokkeerde slagaders. In een studie van 2010 gepubliceerd in het "Journal van voeding wetenschap en Vitaminology", vonden de onderzoekers dat de polyfenolen in balsamico azijn het vermogen van de LDL cholesterol beperkt te oxideren. Dit verlaagde het bedrag van de schade door LDL cholesterol op je lichaamscellen.

Houdt uw bloed Glucose niveaus Steady

Levensmiddelen worden gecategoriseerd als laag of hoog op de glycemische index, gebaseerd op hoe drastisch een effect hebben op je bloedsuikerspiegel. Voedingsmiddelen laag op de glycemische index zal niet veroorzaken pieken in je bloedsuikerspiegel, beperking van de kans dat u ervaren zult een rush van energie en crash, zoals wat u ondervindt mogelijk van het eten van grote hoeveelheden geraffineerde suiker of zetmeel. Balsamico azijn is laag op de glycemische index. Toch een 1-eetlepel portie bevat 2.4 gram suikers, dus als u diabetes, aandacht besteden aan het bedrag dat u verbruikt.


gerelateerde artikelen