Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

September 19

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

Temperaturen onder de 40 graden verhaasten het verlies van lichaamswarmte. Rillen is een bekende reactie, maar een minder voor de hand liggende reactie is de verhoging van de hartslag. Bij koud weer, een snellere hartslag voordelen gespierd en respiratoire functie maar in een ongeschikt individu kan ook vergroten het risico van hartfalen, volgens topprestaties. Winterizing uw hart is essentieel voor de gezondheid van koud weer, en oefening speelt een belangrijke rol.

Lagere temperaturen stressfysiologie

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

Peak Performance Online legt uit dat koud weer uw rust stofwisseling verhoogt. Lichaamswarmte verliest u tot koude lucht, zodat uw hartfrequentie moet stijgen, niet alleen het houden van uw kerntemperatuur op 98,6 graden maar ook om het garanderen van de bloedtoevoer naar je hersenen, spieren en inwendige organen. Om dit te doen, vermindert Staten FAQs.org, uw cardiovasculaire systeem bloedstroom aan uw huidoppervlak en extremiteiten door middel van bloedvat-vernauwing. Uw calorische behoeften opkomst, je lichaam kranen in haar winkels glucose tempo vijfmaal die het doet tijdens warm weer en je lichaam verbrandt ook meer vet voor interne warmte. Deze aanpassingen, plus het rillen--verhoogt die spier warmte--vereist verhoogde hartslag.

Blijven oefenen voor de gezondheid van het hart

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

Zelfs bij koud weer, houd uitoefening ter versterking van uw gehele cardiovasculaire systeem. Hardlopen is goed geschikt voor de koude, omdat het produceert aanzienlijk lichaamswarmte, bestrijding van de initiële ongemak van de lagere temperaturen van de lucht; op zijn beurt, voorkomt de koude lucht oververhitting. Zweten niet doet ophouden, volgens topprestaties, maar je de neiging om minder zweet behoud van vitale vloeistoffen en elektrolyten.

De gevaren van vragen teveel van je hart

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

Koude lucht lijkt te zuigen de warmte direct uit je. Regen en sneeuw verder beroven u van lichaamswarmte want water warmte van uw lichaam ongeveer 25 keer sneller voert dan lucht, volgens topprestaties. Je moet werken harder lopen in een koude wind, dus als uw hart is niet optimaal geconditioneerd, haar onvermogen dodelijk zou kunnen blijken. Zwakke harten onderworpen aan de stijfheden van plotselinge vlagen van sneeuw schept kan hartaanvallen. Hypothermie kunt instellen in, Staten Top End sport, als kern lichaam temperaturen zo dalen laag dat hersenen en functie van de spier is bijzondere waardevermindering heeft ondergaan.

Voorzorgsmaatregelen voor lage temperaturen

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

Acclimatiseren je hart te koud weer. Een zinvolle oefeningsroutine, volgen en wanneer buitenshuis, veel plezier maar klaar om terug af, als je hart begint te rennen schokkerig worden. Warming-up en cool-down te verminderen de schok voor uw cardiovasculaire systeem, plan uw workouts op intelligente wijze, rekening houdend overweging wind richting en gevoelstemperatuur effecten. Kleding in lagen met "wicking" materialen tegen je huid te trekken weg vocht en ademend, waterbestendig materiaal bovenop. Maakt werk van uw hart gemakkelijker; snap het niet te warm of te koud terwijl buiten.

Hart-gezonde voeding tijdens koud weer

Waarom beïnvloedt de koude de hartslag?

De American Heart Association stelt veel voedingsmiddelen die ondersteuning van de gezondheid van het hart. Onder hen bevatten zalm, tonijn, walnoten en avocado's essentiële vetzuren die ontsteking verminderen. Haver bevat verbindingen die de slechte cholesterols in je bloedbaan verminderen. Eieren leveren vitamine E en choline. Broccoli bevat magnesium, een mineraal dat regelt de hartslag, als gedetailleerde door kwaliteit gezondheid. Met goede voeding en lichaamsbeweging, kan je hart voldoen aan de eisen van koud weer.


gerelateerde artikelen