Wat zijn de voordelen van Ganoderma Extract?

September 29

Overzicht

Ganoderma lucidum is een grote, bosrijke en taai paddenstoel gebruikt voor verschillende kruidengeneesmiddelen. Meer algemeen bekend als reishi of lingzhi, kan deze paddestoel hebben gunstige effecten op het immuunsysteem, het cardiovasculaire systeem en de prostaat klier. Hoewel ganoderma extract over het algemeen veilig is en de meeste bijwerkingen mild zijn, het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center waarschuwt dat zijn veel van de geclaimde toepassingen voor ernstige ziekten. Mensen mogen medische hulp naast het gebruik van ganoderma extract te behandelen van ernstige ziekte, en overleggen met een arts over mogelijke interacties van ganoderma met medicatie krijgen.

Goedaardige Prostatic Hyperplasia

Ganoderma extract verbetert de lagere urinewegen symptomen bij mannen met een goedaardige prostatic hyperplasia, een noncancerous uitbreiding van de prostaat klier, volgens de MSKCC. Het extract remt een enzym die betrokken zijn bij deze aandoening. BPH veroorzaakt symptomen van frequente verzoekt om te plassen, 's nachts plassen, verminderde urine flow en onvolledige blaas legen.

Immuunsysteem stimulerende middelen

Sommige patiƫnten met HIV/AIDS of kanker met ganoderma extract kunt stimuleren het immuunsysteem, zoals opgemerkt door de MSKCC. Dit extract kan het stimuleren van de productie van verschillende soorten witte bloedcellen die helpen voorkomen en bestrijden van de infectie, en mensen met HIV of chemotherapie ondergaan meer vatbaar zijn voor infectieziekten. Ganoderma verhoogt ook anti-oxidant activiteit in plasma, gunstig omdat antioxidanten elimineren vrije radicalen die leiden celbeschadiging tot kunnen. Bovendien heeft de ganoderma anti-tumor eigenschappen, volgens de MSKCC.

Cardiovasculaire voordelen

Ganoderma heeft bloed Verdunnende eigenschappen; het remt de aggregatie van de bloedplaatjes. Dit kan gunstig zijn voor mensen met een verhoogd risico van bloedstolsels. De component adenosine mogelijk verantwoordelijk is voor dit effect, zoals uitgelegd door de MSKCC. Adenosine normaliseert ook onregelmatige hart ritmes. In de producten die door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd, is adenosine een voorgeschreven medicijn voor bepaalde cardiovasculaire problemen.

Verwijding van de slagader

Een ander effect van adenosine wordt breder slagaders, die nuttig kunnen zijn lagere hoge bloeddruk. De Universiteit van Maryland Medical Center roept bewijs voor dit effect "zwak" en beveelt aan overleg met een arts alvorens ganoderma voor hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk verhoogt het risico van hart-en vaatziekten en beroerte.

Endocarditis

Ganoderma extract kan helpen het lichaam te versterken en bloeddruk ondersteuning bieden voor mensen met endocarditis, een ontsteking van de binnenbekleding van het hart en de hartkleppen. De UMMC waarschuwt dat mensen met deze ernstige aandoening medische behandeling mogen krijgen in plaats van zich het baseren alleen op ganoderma als een remedie.

Ziekte van Lyme

Ganoderma kan ook nuttig zijn als een behandeling voor de ziekte van Lyme, volgens de UMMC. Ziekte van Lyme is de meest voorkomende teek veroorzaakte ziekte in de Verenigde Staten en vaak niet gediagnosticeerd wordt tot het veroorzaakt chronische artritis. Een kleiner percentage van de patiƫnten met de ziekte van Lyme hart afwijkingen en neurologische symptomen ontwikkelen. Ganoderma kan zinvol zijn als aanvulling op antibiotische therapie.


gerelateerde artikelen