Wat kruiden Detox de lymfeklieren?

April 26

Lymfklieren zijn de klieren van het lymfestelsel, waar de lymfatische vloeistof, of de lymfe, die het bloed, cellen, organen en weefsels van het lichaam ontgift, wordt gefilterd. Soms deze toxines opbouwen in de lymfeknopen, op welk punt klieren zwellen kunnen, gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken en ontgifting of lymfatische zuivering nuttig kan zijn. Unidirectioneel om te doen dit, zegt David Hoffman kruidkundige in zijn boek, "The nieuwe holistische kruiden," is door middel van kruiden therapie. De kruiden die hij als voordeligst noemt voor zuivering lymfestelsel behoren briefopeners, echinacea, Goudsbloem en poke wortel. Geen van deze gegevens moet worden opgevat als medisch advies. Kruiden moeten alleen worden gebruikt als een aanvulling voor goede medische zorg van uw arts.

Briefopeners

Hoffman noemt briefopeners als eventueel de enkele meest effectieve kruiden tonicum voor het lymfestelsel. Geholpen door eigenschappen als een alterative, een classificatie van kruiden eens verwezen naar als "bloed reinigingsmiddelen", en een diureticum, wat betekent dat het helpt het lichaam spoelen van giftige stoffen via de urine, helpen briefopeners bij de ontgifting van de lymfeknopen op meerdere fronten. Wanneer zweren of tumoren uit slechte drainage van de lymfeklieren voortvloeien, zijn briefopeners bijzonder nuttig. Ze zijn ook handig voor adenoid problemen, tonsillitis en gezwollen klieren in enig deel van het lichaam, die allemaal andere voorkomende symptomen van slechte lymfedrainage.

Echinacea

Een gemeenschappelijk ingrediënt in veel populaire koude kruidenremedies om dezelfde redenen waarmee u gemakkelijker een krachtige lymfestelsel reinigingsmiddel, echinacea is een krachtige antimicrobiële dat virussen en bacteriën doodt en vecht infectie. Echinacea helpt versterken van bepaalde soorten cellen in de lymfeklieren macrofagen, die de toxines uit het lymfe filteren genoemd.

Goudsbloem

Ook bekend als calendula, Goudsbloem helpt het lymfestelsel reinigen in een aantal verschillende manieren, waaronder helpen verminderen ontsteking, versterking van het immuunsysteem en verlichten van schimmelinfecties. Zijn anti-inflammatoire actie kan worden gebruikt om ontstoken lymfeklieren. De immune steun helpt te houden van de lymfklieren consequent filteren en spoelen de toxinen uit het systeem. De eigenschappen zoals een cholagogue, toenemende stroom van gal en een depuratieve, het zuiveren van het bloed, ook helpen ontgiftende lymfe via trage lymfeklieren te verplaatsen.

Poke Root

Poke wortel is gunstig voor alle de klieren, hoewel het vaakst wordt gebruikt ter ondersteuning van het lymfestelsel, met name in gevallen van gezwollen lymfeklieren. Het is het meest effectief op de lymfklieren van de keel, en wordt vaak aangegeven in gevallen van adenitis, bof en keelontsteking. Wanneer de symptomen van lymfatische toxiciteit zijn gezwollen klieren, kan poke wortel bijzonder nuttig zijn. Een krachtige anti-catarrahl ook, het kan ook worden gebruikt om slijm opbouw in de membranen van de neus en keel. Poke wortel is het vaak gebruikt in combinatie met briefopeners blauwe vlag, alterative en een diureticum die haar ontgiftende functies door te handelen op de lever, het belangrijkste orgaan voor detoxificatie in het lichaam.


gerelateerde artikelen