Positieve & negatieve aspecten van een gezond dieet

September 8

Overzicht

Uiteindelijk, een gezond dieet helpt handhaven of verbeteren van uw gezondheid. Veel fad diëten kunnen u helpen afvallen op korte termijn, maar een echt gezonde voeding is een langetermijnstrategie waarbij het nuttigen van de juiste bedragen van alle voedingsstoffen, met inbegrip van schoon water. Een gezonde, evenwichtige voeding kan voorkomen of verminderen van het risico op obesitas, hart-en vaatziekten, diabetes en kanker, volgens de World Health Organization. Informatie over gezonde voeding, echter kunnen tegenstrijdige en levensmiddelen beschouwd als gezond zijn vaak relatief duur.

Toename van energie

Een goed uitgebalanceerd, gezond dieet bestaat uit voldoende hoeveelheden van macronutriënten en micronutriënten, die de bouwstenen vormen voor het lichaam te laten functioneren. Macronutriënten zijn soorten stoffen ingedeeld als koolhydraten, vetten of eiwitten. Koolhydraten, zoals fruit, groenten en granen, worden gemakkelijk door het lichaam te produceren energie gebruikt. Micronutriënten zijn de vitaminen, mineralen, enzymen en aminozuren die binnen macronutriënten worden gevonden. De groep B-vitamine is grotendeels verantwoordelijk voor het cellulaire metabolisme en energieproductie. Adequaat niveau van energie zijn essentieel voor het behoud van lichaamsprocessen, evenals het toestaan voor werk en visserijactiviteiten uitoefenen.

Sterk immuunsysteem

Een sterk immuunsysteem vermag weren van pathogene micro-organismen die oorzaak van ziekte en reparatie lichaamssystemen voordat ze storing. Een sterk immuunsysteem vereist een continue aanvoer van energie, evenals verschillende micronutriënten, zoals vitaminen C en E, beta-caroteen, zink, selenium, essentiële vetzuren en aminozuren. Een gezonde, evenwichtige voeding bevat het immune systeem met de voedingsstoffen die nodig is voor het optimaal bedienen. Infecties, kankers en systemische aantasting zijn veel verminderd in organen met een sterk immuunsysteem.

Verlaagde gewicht

Een gezond dieet in combinatie met wat oefening is van essentieel belang bij het handhaven van een passend gewicht. Een gezond gewicht wordt bepaald door de genetica, niet de heersende opvatting van wat zou kunnen esthetisch--zijn hoewel gevoel goed over hoe je het bekijkt gunstig is, ook. Een gezond gewicht vindt u met meer energie en vermindert het risico op hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, artrose, jicht, schimmelinfecties en sommige vormen van kanker, volgens 'voeding en volksgezondheid.

Tegenstrijdige informatie

Soms economische krachten botsen met gezondheid en tegenstrijdige informatie wordt gegenereerd in de media. Eieren zijn bijvoorbeeld vaak uitgeroepen tot zeer voedzaam, maar soms ook belasterd als zijnde een belangrijke bron van schadelijke cholesterol. Sojaproducten waren eens aangekondigd als "wonder voedsel", maar hormonale verstoringen en koppelingen naar sommige vormen van kanker zijn vastgesteld. Gefluorideerd water werd gezegd dat zij heilzaam zijn voor de preventie van cariës, maar is onlangs verwijderd uit vele babyproducten wegens de risico's van tandheelkundige fluorsis en andere potentiële gevaren voor de gezondheid, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Biologisch voedsel zijn uitgegaan van de hoogste kwaliteit, hoewel de definitie en de eisen van biologische labeling is dramatisch veranderd in het afgelopen decennium. Ten slotte, genetisch gemodificeerde levensmiddelen zijn beweerd dat deze veilig en potentieel meer voedzaam, hoewel dierproeven het tegenovergestelde blijkt waar, volgens de "Hedendaagse voeding." Bepalen wat moet worden opgenomen in een gezond dieet, kan dus verwarrend.

Financiële en tijd investering

Voedingsmiddelen beschouwd als essentieel voor een gezonde voeding zijn relatief duur, vooral omdat wetten doorgevoerd ernstig om toegang te beperken tot de markten van de landbouwer. Een kruidenier zak te vullen met vruchten, is groenten, mager vis en vlees een dure onderneming, die een toenemend aantal Amerikaanse gezinnen zijn hard geperste veroorloven, ongeacht de potentiële voordelen voor de gezondheid. Daarnaast nieuwe verordeningen voor voedsel labeling, met name voor de organische certificering, niet altijd zorgen voor gezondere levensmiddelen, maar soms motiveert om te verhogen van prijzen. Voorbereiding van je eigen eten thuis ook vereist planning vooraf om te winkelen voor gezonde maaltijd plannen, evenals meer kooktijd dan verwerkt voedsel.


gerelateerde artikelen