Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

August 31

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

Om te zeggen dat je leven een open boek kan worden mooi dicht bij de waarheid in dit informatietijdperk, ten minste als het gaat om te solliciteren naar een baan. Terwijl u niets hebben kan te verbergen, kan het nog steeds worden zenuwslopend wanneer een potentiële werkgever u dat u in te dienen om een achtergrond te controleren vertelt voordat u kan officieel worden ingehuurd. Het eerlijke krediet rapportage Act (FCRA) verwijst naar een prehire screening als een "consumer report".

Bezorgdheid

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

De terroristische aanslagen van 11 September 2001, hebben geleid tot meer veiligheid en meer diepgaande antecedentenonderzoek door werkgevers. De gemakkelijke toegang tot de volumes van beschikbare gegevens over het Internet kan ook bijdragen aan de stijging van de werkgelegenheid screening. Werkgevers verdedigen deze optionele achtergrondcontroles als waarschuwend maatregelen die nodig zijn voor het behoud van de veiligheid en gezondheid op de werkplek. Werknemers en de aanvragers kunnen denken dat drudging van informatie die niet relevant zijn voor de functieomschrijving oneerlijk is.

Verplichte controles

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

Federale en nationale wetten mandaat dat consumenten verslag vertoningen worden uitgevoerd voor bepaalde banen. Bijna elke land vereist dat individuen toe te passen voor posities waarin ze met kinderen werkt, ouderen of mensen met een handicap criminele achtergrond controles dienen. Veel staat en federale overheid sollicitanten kunnen nog grotere controle ondergaan bij een veiligheidsmachtiging vereist is.

Insluitsels

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

De verzamelde informatie voor werkgelegenheid achtergrond controles kunnen variëren van eenvoudig controleren een sofi-nummer aan uw buren als tekenverwijzingen interviewen. Een potentiële werkgever wordt meestal gecontroleerd kredietrapporten, arrestatie en opsluiting records en uw medische, militaire en educatieve geschiedenis.

Uitsluitingen

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

Bepaalde informatie is uitgeschakeld grenzen aan een consument-verslag. Gegevens die niet toegankelijk zijn voor uw toekomstige werkgever moeten worden omvatten een faillissement die meer dan 10 jaar oud. Zeven jaar rapportage beperkingen van toepassing op civiele kostuums, betaalde civiele vonnissen, records van arrestatie, belasting Verwijzigingen en rekeningen overgedragen aan incassobureau; deze beperkingen gelden echter niet voor banen die een jaarsalaris van $75.000 of meer zal betalen.

Vertoners

Wat is een Consumer Report voor de werkgelegenheid?

Bedrijven dat gedrag werknemer achtergrondcontroles van conventionele prive-detectives variëren kunnen voor online gegevens makelaars en voor bedrijven die zijn uitsluitend gewijd aan werkgelegenheid screenings. De nationale vereniging van professionele achtergrond vertoners (NAPBS) bevat een lijst van deze bedrijven (zie verwijzingen). De NAPBS zegt dat het werd opgericht in 2003 om ethische handelspraktijken en naleving van de Fair Credit rapportage Act te bevorderen.


gerelateerde artikelen