Wat zijn de voordelen van melk & de verschillen in volle melk Vs. afgeroomde melk Vs. 2 procent melk?

March 17

Wat zijn de voordelen van melk & de verschillen in volle melk Vs. afgeroomde melk Vs. 2 procent melk?

Catchphrases over melk in overvloed in de populaire cultuur, dankzij reclame, en terwijl velen erop wijzen dat melk goed voor je is, ze soms vaag over de feiten. Melk is een goede bron van belangrijke voedingsstoffen, en zolang je niet lactose-intolerant, drinken is een eenvoudige methode voor het verkrijgen van voldoende hoeveelheden calcium en andere voedingsstoffen in uw dieet. Te weten het verschil tussen melk soorten is ook belangrijk, vooral wanneer u niveaus van vet inname bewaken bent.

Voordelen voor de gezondheid

De meeste van de calcium in het lichaam opgeslagen in botten en tanden, maar behoud van beide is niet de enige rol calcium speelt. Het is ook belangrijk voor het functioneren van spieren en zenuw-besmetting, onder andere dingen, merkt de Office van Dietary Supplements. Melk is een goede manier om de calcium die u nodig hebt. Fosfor, aangetroffen in melk, werkt samen met calcium te handhaven van de gezondheid van de botten en sterke tanden. De vitamine A in melk helpt de bestrijding infectie van immuunsysteem en is essentieel voor goed zicht. Het kalium van melk is essentieel voor de gezondheid van het hart en spier functie.

Vet en calorieën

Het grootste verschil tussen geheel, 2 procent en afgeroomde melk is het gehalte aan vet en calorieën. Melk is geclassificeerd op basis van de hoeveelheid vet bevat. Volle melk heeft alles van het oorspronkelijke melkvet, die om 3,5 procent van het gewicht gaat, volgens de zuivel Raad van Californië. Volle melk bevat 146 calorieën per kop en 7.9 gram vet. Twee procent melk is een verminderd-vet-product met 122 calorieën en 4,8 gram vet per kopje. Magere melk is ook bekend als nonfat melk en biedt 86 calorieën en minder dan 1 gram vet in elke portie Eénkop.

Vitaminen

Vitamine inhoud van melk verschilt enigszins tussen merken omdat sommige producten zijn verrijkt met extra vitaminen, zoals vitamine A en D. Een gemiddelde 1 kopje portie volle melk biedt 5 procent van je dagelijkse aanbevolen inname van vitamine A, terwijl 2 procent melk 9 procent van uw behoeften bevat en afgeroomde melk ongeveer 10 procent in elke portie bevat. Melk in welke vorm is een goede bron van riboflavine, met elk verschillende bevatten bijna 26 procent van uw dagelijkse behoeften. Vitamine B12 is ook aangetroffen in melk, met magere melk komen in de hoogste op 22 procent van uw dagelijkse inname en de volle melk het laagste op 18 procent.

Mineralen

Er is niet veel verschil tussen soorten melk als het gaat om het gehalte aan mineralen. Volle melk biedt 28 procent van uw dagelijkse behoeften van calcium, terwijl magere melk 31 procent bevat. Alle soorten melk zijn een goede bron van fosfor, selenium en kalium en bevatten meetbare hoeveelheden zink en magnesium. Magere melk bevat een kwart van de dagelijks aanbevolen inname van fosfor, terwijl 2 procent en volle melk binnen op 23 en 22 procent respectievelijk komen.


gerelateerde artikelen