Crestor ingrediënten

May 23

Crestor ingrediënten

Crestor is een drug van de merknaam op de markt gebracht door het farmaceutisch bedrijf AstraZeneca die in 2003 werd goedgekeurd door de FDA voor de behandeling van hypercholesterolemie en bijbehorende voorwaarden, naast het voorkomen van hart-en vaatziekten. De werkzame stof in Crestor is Rosuvastatine calcium, dat een synthetische lipide-verlagende agent en lid van de statine drugs klasse is, volgens RxList.com. Drugs.com merkt op dat Crestor wordt aangeboden in vier doseringen: 5 mg ronde gele tabletten, 10 mg ronde roze tabletten 20 mg ronde roze tabletten en 40 mg roze ovale tabletten (referentie 3). Naast het primaire actieve bestanddeel van Rosuvastatine bevat Crestor tal van nonmedicinal ingrediënten ook.

Rosuvastatine Calcium

Volgens «««DrugLib.com is Rosuvastatine calcium een anti-lipemic-agent en een concurrerende HMG-CoA reductase remmer effectief bij het verminderen van de LDL-cholesterol en triglyceriden. Daarom wordt het gebruikt voor de behandeling van hoge cholesterol bloedspiegels en te herstellen van de juiste LDL/HDL cholesterol-ratio's. Een ander voordeel wordt beschouwd als preventie van hart-en vaatziekten door remming van het "verstopte slagaders." Rosuvastatine calcium werd oorspronkelijk geformuleerd door het Japanse farmaceutische bedrijf Shionogi.

Nonmedicinal bindmiddelen en vulmiddelen

Volgens dagelijkse Med, Crestor bevat vier nonmedicinal ingrediënten die in het algemeen kunnen worden aangeroepen vulstoffen of bindmiddelen, en ze zijn: microkristallijne cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, lactosemonohydraat en dibasische natriumfosfaat. Bindmiddelen de ingrediënten bij elkaar houden en ervoor te zorgen dat de tabletten onder de vereiste druk van de samengestelde proces kunnen worden gevormd. Bindmiddelen zijn meestal cellulose, zetmeel en suikers. De cellulose, lactose en natrium moleculen ook fungeren als vulstoffen, die de grootte van een tablet, waardoor het praktisch voor productie en handig voor de consument te hanteren en consumeren, volgens Chemie.de in te vullen. Doorgaans zijn de vulstoffen inert, compatibel met andere ingrediënten, water oplosbaar, goedkoop en meestal smaakloos.

Nonmedicinal Dispenser

Volgens Chemie.de bevat Crestor crospovidone, die als een vuller en verspreiden agent voor het werkzame bestanddeel, Rosuvastatine calcium fungeert. Crospovidone is met name een wit poeder gemakkelijk oplosbaar in water en gebruikte als een agent van het verspreiden en schorten/emulgator in medicinale tabletten.

Nonmedicinal smeermiddelen en Mixers

Magnesiumstearaat is een ander nonmedicinal ingrediënt in Crestor en het fungeert als een smeermiddel en stabilisator in de samengestelde proces van farmaceutische pillen. Magnesiumstearaat combineert met een ander ingrediënt, Triacetine, om te helpen mix de ingrediënten gelijkmatig, volgens Chemie.de. Triacetine is een eenvoudige vet dat is een gemeenschappelijke voedsel toevoegingsmiddel en soms ook gebruikt als oplosmiddel. In het algemeen, smeermiddelen verbetering van de informatiestroom van de poedervorm ingrediënten via productie en helpen voorkomen dat vasthouden aan apparatuur.

Kleuren agenten

Crestor tabletten bevatten een van twee mogelijke kleuren agenten te onderscheiden van de verschillende doseringen, naast de andere shape. Volgens dagelijkse Med, wordt gele electrolytisch oxide gebruikt in de tabletten van 5 mg, terwijl de rode electrolytisch oxide wordt gebruikt voor de 10, 20 en 40 mg tabletten. Titaandioxide is een ander ingrediënt gebruikt om in te kleuren vanwege haar vermogen om te zorgen voor helderheid en dekking tot veel farmaceutische producten.


gerelateerde artikelen