Voeding in een Hard gekookt ei zonder de dooier

April 27

Voeding in een Hard gekookt ei zonder de dooier

Evenals vele levensmiddelen zijn eieren een voeding onderdeel van een uitgebalanceerd dieet wanneer je ze met mate eet. Met dat gezegd, hebben eieren hun goede punten en hun strafpunten. Als u genieten van hardgekookte eieren, moet je begrijpen hoe hun voedingswaarde verandert afhankelijk van of je de dooier eet.

Calorieën en eiwitten

Eieren zijn niet precies caloriearm voedsel, maar kant-en klaarmaaltijden om de dooier en ze verliezen de meeste van hun calorietelling. Volgens de website van de University of Michigan Health System, een grote, omega-3 verrijkte ei--dat is een ei dat afkomstig is van kippen die worden gevoed met een dieet van natuurlijke korrels verrijkt met bronnen van omega-3 vetzuren--heeft 71 calorieën, terwijl een hardgekookt ei zonder de eierdooier bevat een loutere 17 calorieën. Het wit van de hardgekookt ei bevat ook een indrukwekkende 3.6 g eiwit. Eiwit is essentieel voor een goede gezondheid, regulering van al uw lichaamseigen activiteiten waaronder spiercontracties, nutriënten transport en elektrolyt balans.

Vet, Cholesterol en koolhydraten

Vetgehalte is verantwoordelijk voor een groot deel van de calorie-beperking wanneer u de dooier van een hardgekookt ei verwijdert. Eidooiers zijn hoog in vet en cholesterol. Volgens de Universiteit van Michigan Health System is de hele cholesterol gehalte van een ei in het dooier--een maar liefst 210 milligram. De dooier bevat ook 1,6 gram ongezonde verzadigde vet terwijl het eiwit geen verzadigd vet bevat. Het verwijderen van de dooier verlaagt ook de telling van de carb. Met de dooier bevat de hardgekookt ei.85 gram koolhydraten. Zonder de dooier daalt het aantal koolhydraten tot 24 gram.

Choline, folaat, ijzer en Calcium

De blanken van hardgekookte eieren bevatten kleine hoeveelheden van verschillende belangrijke voedingsstoffen. De concentraties van de calcium binnen het wit van het ei gemiddelde 2 mg, terwijl het ijzergehalte ongeveer.03 microgram is, en de inhoud van folaat 1.0 microgram is. Deze punten zijn aanzienlijk minder dan wat ze zou met de dooier. Hetzelfde geldt voor choline. Choline is een lid van de groep van de B-complex van vitamines en bekend om zijn vermogen om het risico op hart-en vaatziekten en geboorteafwijking. Volgens de Universiteit van Michigan Health System zijn.42 milligram van choline gevonden in het wit van het omega-3 verrijkte ei, in vergelijking met de 215.1 milligram in het hele ei.

Wat je mist

Als u de dooier uit uw hardgekookt ei verwijdert om te voorkomen dat vet en cholesterol, u kan worden met uitzicht op een paar heilzame vitaminen. Een eierdooier bevat 245 internationale eenheden vitamine A, 18.26 IU vitamine d, vitamine E.44 milligram en.1 microgram vitamine K, zijn geen van die gevonden in het eiwit. Het Pennington Biomedical Research Center wordt ook uitgelegd dat eigeel bevatten Luteïne en zeaxanthine, twee krachtige carotenoïden die kunnen helpen beschermen tegen bepaalde chronische ziekten en kanker, en ook uw ogen gezond te houden.


gerelateerde artikelen