Waar worden vitaminen gemetaboliseerd?

February 20

Waar worden vitaminen gemetaboliseerd?

Zoals u opgroeiden, zei je moeder geen twijfel je aan je vitamines nemen. Maar heb je ooit overwogen dat u elke keer als je iets eet, je vitamines nemen? Het menselijk lichaam kan niet vitaminen op eigen maken, zodat ze moeten worden verkregen uit het voedsel dat je eet, of van een synthetische bron, zoals een vitamine supplement. Als een vitamine is afwezig van het dieet, of niet goed geabsorbeerd, ernstige tekortkomingen kunnen ontwikkelen. Dit is waarom vitaminen zijn essentiële voedingsstoffen genoemd.

Soorten vitaminen

Er zijn twee soorten essentiële vitaminen, elk ingedeeld op basis van de materialen die ze zal oplossen. De vetoplosbare vitaminen zijn: A, D, E en K. Deze groep van vitaminen oplossen in vet, voordat ze geabsorbeerd in de bloedstroom worden, en worden opgeslagen, voornamelijk in de darmen, de lever en in vetweefsel. De in water oplosbare vitaminen aan de andere kant, los op in water, worden niet opgeslagen in het lichaam, en regelmatig worden geëlimineerd in de urine en ontlasting. Vanwege deze eigenschap moet deze groep vitamines worden voortdurend opnieuw kopen. De in water oplosbare vitaminen bestaan uit de groep B-complex en vitamine C.

Functie van vitamines in het lichaam

Vitaminen bevatten geen calorieën, maar spelen een cruciale rol in de werking van je lichaam. Vitaminen helpen bij de regulering van metabole reacties in vrijwel elk orgaan systeem van het lichaam. Als een vitamine afwezig of aanwezig zijn in ontoereikende bedragen is, beïnvloedt het het metabole evenwicht binnen een cel. Als dit tekort of onbalans chronische wordt, ontstaat ziekte. Een bekend voorbeeld daarvan is scheurbuik, die wordt veroorzaakt door een tekort aan vitamine C. Met uitzondering van vitamine C helpen alle van de in water oplosbare vitamines enzymen die functie bij energie-overdracht, of de stofwisseling van vetten, koolhydraten en eiwitten. Sommige van de vetoplosbare vitamines bij het behoud van de integriteit en werking van verschillende celmembranen.

Hoe vitamines worden gemetaboliseerd

Metabolisme van vitamine is een uiterst complex proces waarbij talrijke biochemische acties en reacties. Het menselijk lichaam bestaat uit ongeveer 60 procent water. Water is de belangrijkste component van speeksel, bloed, plasma cel en extracellulaire vloeistof. Het spijsverteringsstelsel gebruikt water om het voedsel opsplitsen in kleinere moleculen, die vervolgens worden vervoerd en geassimileerd naar diverse bestemmingen voor gebruik. Vitamine metabolisme begint met inname, gevolgd door mechanische vertering, chemische spijsvertering, en ten slotte absorptie. Nutriënten-absorptie optreedt op het cellulaire niveau van het lichaam.

Waar vitaminen worden gemetaboliseerd

Waar worden vitaminen gemetaboliseerd?

De dunne darm is niet alleen de primaire site van chemische spijsvertering, maar het dient ook als een belangrijke site van vitamine absorptie in het menselijk lichaam. Nutriënten voer op een cellulair niveau en pakte en geabsorbeerd via de haarvaten van het bloed en lymfe vloeistoffen door de processen van actief transport, diffusie en osmose. De dikke darm is waar vitamine B-12 en vitamine K worden gemetaboliseerd. De vet oplosbare vitaminen, eenmaal opgenomen in de circulatie, overgebracht naar de lever en het vetweefsel waar ze zijn opgeslagen.

Aanvullende overwegingen

Vitaminen zijn noodzakelijk om het lichaam te laten functioneren. Ze zijn essentieel voor groei en ontwikkeling, alsmede voor de preventie en behandeling van vele gezondheidsproblemen en ziekten. Terwijl vitaminesupplementen niet worden vervangen door een evenwichtige voeding, om het meeste voordeel te verkijgen van vitaminesupplementen moeten u nemen hen met voedsel en veel water. Kijk voor meer informatie over goede voedingsbronnen van vitaminen, The Food and Nutrition Information Center, U.S departement landbouw-website.


gerelateerde artikelen