Wat zijn de netto koolhydraten?

December 2

Wat zijn de netto koolhydraten?

Als u uw inname van koolhydraten bekijkt, misschien heb je gehoord van het concept van netto koolhydraten. Terwijl deze termijn geen officiële definitie heeft en kan verschillen afhankelijk van die toepassingen, het algemene concept is dat sommige vormen van koolhydraten moeten worden genegeerd, aangezien zij door het lichaam overgaan onverteerde. Inzicht in het concept van netto koolhydraten en hoe dit van invloed op gewichtsverlies, bloedsuiker controle en gezondheid kunt u verstandig koolhydraten keuzes maken.

Koolhydraten

Koolhydraten bevatten suikers, zetmeel en vezels in het dieet. Deze onderdelen zijn in het algemeen te vinden in granen, fruit, groenten, bonen, erwten en zuivelproducten. Koolhydraten hebben de grootste invloed op de bloedsuikerspiegel van alle de macronutriënten. Voedingsmiddelen die hoger in suikers en zetmeel zijn de neiging om de bloedglucose aanzienlijk verhogen. Dit kan een effect hebben op diabetes en op gewichtsbeheersing in gezonde individuen, aangezien overtollige bloedglucose in het lichaam als vet wordt opgeslagen. Vezel neiging om bloedsuikerspiegel onder controle te houden en kan verlagen de bloedsuikerspiegel reactie van voedingsmiddelen bevatten. Vezel niet krijgen verteerd door het lichaam, maar vertraagt de spijsvertering van andere levensmiddelen geconsumeerd op hetzelfde moment.

Netto koolhydraten

Netto koolhydraten is niet een officiële voeding term en is niet goedgekeurd door de FDA of enig ander bestuursorgaan. Sommige commerciële dieet programma's gebruiken de term netto koolhydraten om te verwijzen naar de totale hoeveelheid koolhydraten minus de gram vezels en soms verminderd met suiker alcoholen alsmede. Suiker alcoholen zijn een andere vorm van koolhydraten die een extreem kleine invloed hebben op de bloedsuikerspiegel. Voor personen die Kies voedingsmiddelen op basis van het bloed glucose effect, berekening van de netto koolhydraten kunnen een nuttige techniek.

Vezel

Nuttigen van adequate vezel zorgt u ervoor dat uw spijsverteringskanaal efficiënt werken. De meeste volwassenen tussen 20 en 35 g vezels per dag moeten krijgen, maar de meeste mensen krijgen slechts 10 tot 15 gram per dag, volgens Medline Plus. Groenten en gehele korrels zijn vooral hoog in vezel. Zich bewust van de aanwezigheid van vezels in de voeding gemakkelijker om erachter te komen wat de impact van de bloedsuiker waarschijnlijk zal zijn. Een stuk fruit met 15 g koolhydraten en 5 g vezels zal hebben een veel kleinere impact dan een lepel van 15 g lijstsuiker, die geen glasvezel heeft.

Overwegingen

Terwijl het vezelgehalte van het totale koolhydraatgehalte van voedsel dat je eet aftrekken nuttig zijn kan, wellicht af te trekken van de suiker-alcoholen niet zo nuttig. Suiker alcoholen komen in vele verschillende vormen en sommige hebben meer van een bloed glucose impact dan anderen. De suiker alcoholen erythritol en mannitol zijn de enigen die geen gevolgen hebben voor de bloedsuikerspiegel, dus gebruik af te trekken van het bedrag van de totale koolhydraten kan zijn.


gerelateerde artikelen