Wandelen in Red Rock Park in de Amerikaanse staat New Mexico, en Gallup

November 11

Wandelen in Red Rock Park in de Amerikaanse staat New Mexico, en Gallup

Schilderachtige woestijn terrein en ruige wandelpaden maken Red Rock Park een van Gallup, New Mexico's belangrijkste attracties. Trouw aan zijn naam heeft rotsachtige landschap van het park een opvallende roodachtige tint. Als u tijdens het eerste weekend in December Red Rock Park te bezoeken, u kunt ter plaatse van de honderden hete lucht ballonnen springend over de woestijn in een van de grootste ballon rally's in de wereld. Gedurende de rest van het jaar biedt het park bezoekers een breed scala aan wandelen en andere outdoor activiteiten.

Red Rock Park

Dat aan drie kanten wordt begrensd door de rode kliffen die hebben gestaan omdat dinosaurs roamed het landschap, Red Rock Park, dat 640 hectare beslaat, was thuis van de Navajo en Anasazi volkeren voor honderden jaren. Vandaag, gastheren het park de Inter Tribal Indische ceremoniƫle en Rodeo elke augustus, een gebeurtenis die functies traditionele indiaanse muziek, ambachten en jurk. Andere park functies omvatten volledige Camping faciliteiten en een openlucht arena. Maar de beste attracties in Red Rock Park zijn buiten de gebaande paden. Twee grote wandelroutes wind hun weg door de opvallende landschap van het park, leidt tot schilderachtige kijkt uit op die een panoramisch uitzicht op de omgeving bieden. Het park ligt buiten NM-118, op ongeveer 2 mijl ten oosten van de Interstate afrit 26.

Piramide Rock Trail

De langste van Red Rock Park wandel routes, de piramide rots pad neemt wandelaars naar de top van 7,487-voet piramide Rock, het hoogste punt op het gebied van Gallup. Deze 3-mijl heen-en terugreis wandeling begint bij een parkeerplaats in de buurt van de ingang van het Red Rock Park en winden over en rondom verschillende rotsformaties. Borden langs het parcours beschrijven de culturele en geologische geschiedenis van het gebied. Het hoogtepunt van deze trail is het 360-graden uitzicht vanaf de top van de piramide rots, die meer dan 800 voet boven het omringende landschap staat. Red Rock Park is niet ver van de Four Corners-regio, en vanuit piramide Rock kunt u kijkt goed in Arizona, Nevada en Colorado op een heldere dag.

Church Rock Trail

Begin bij de handelspost van de Outlaw niet ver van de route van de piramide Rock, is de kerk rots pad een 2-mijl-lus die wandelaars leidt tussen rode zandsteen canyon muren en een aantal trappen uitgekapt in de rotswand. Het spoor leidt naar de voet van de kerk Rock--soms genoemd Navajo kerk op oudere kaarten en reisgidsen--die dus-heet omdat haar tweeling torens lijken op torenhoge kerktorens. Dit parcours bereikt slechts 125 voet in hoogte, waardoor het een aanzienlijk minder inspannende wandeling dan de piramide Rock Trail. Toch, sommige van de rockend secties nog kan lastig zijn, vooral voor kinderen.

Overwegingen

Temperaturen kunnen een extreme Red Rock Park, vooral in de zomer, de koelere maanden tegelijk veel comfortabeler om deze paden te wandelen. Ongeacht het seizoen, moet u altijd brengen veel water, draag duurzame schoenen en kleding in lagen om te compenseren voor de veranderende weersomstandigheden. Wandelen met de nodige voorzichtigheid omdat het oppervlak van de korrelige zandsteen gevonden op delen van beide routes glad, voelt zelfs wanneer droog en wordt zeer glad als het nat is. Toiletten, concessies, drinkwater en voldoende parkeergelegenheid zijn beschikbaar op de Outlaw handelspost, vlakbij de ingang van het park.


gerelateerde artikelen