Vitaminen voor de bloedsomloop

September 28

Vitaminen voor de bloedsomloop

Overzicht

De longen, het hart en de bloedvaten samen vormen de bloedsomloop die verantwoordelijk is voor het verstrekken van voedingsstoffen, gassen, hormonen en immune cellen naar verschillende delen van het lichaam en draagt ook bij aan het metabolische afvalstoffen en toxines uit het lichaam verwijderen. De goede werking van de bloedsomloop is essentieel voor een gezond lichaam, en terwijl dieet en lichaamsbeweging een belangrijke rol speelt, bepaalde vitamine-supplementen kunnen ook helpen.

B-vitamines

De B-vitaminen zijn een groep van 8 vitamines - Vitamine B-1, B-2, B-3, B-5, B-6, B-7, B-12 en foliumzuur - die een belangrijke rol in verschillende metabole processen van het lichaam spelen. Volgens de American Heart Association wellicht B-vitamines, vooral vitamine B-6, B-12 en foliumzuur, de mogelijkheid om te voorkomen dat hart-en vaatziekten door te voorkomen dat hoge niveaus van homocystiene, een risicofactor voor hart-en vaatziekten. De AHA raadt tegen het gebruik van vitamine B-supplementen en verklaart dat een gezonde voeding bestaat uit groen, groene groenten, bonen, erwten, vlees, eieren en zuivelproducten de dagelijkse aanbevolen waarden voor de vitamine kunnen bieden.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant vitamine die essentieel is voor de normale groei en ontwikkeling van het lichaam. Het Linus Pauling Instituut stelt dat vitamine C helpt ook behandelen de schade veroorzaakt door een hartaanval en beroerte dilatatie van de vernauwde bloedvaten, veroorzaakt door aldus de goede doorbloeding te bevorderen. Het artikel verder staat dat suppletie van vitamine C kan ook helpen lagere hoge bloeddruk en het risico van hart-en vaatziekten verminderen.

Citrusvruchten, aardbeien, groen, groene groenten en Kantaloepen zijn rijke bronnen van vitamine C. vitamine C supplementen zijn ook beschikbaar in de apotheken zonder een voorschrift. Het is echter belangrijk de instructies op de verpakking, zoals overdosis leiden kan tot maag en diarree verstoren, en potentieel verhogen het risico op nierstenen.

Vitamine D

Vitamine D is een vetoplosbare vitamine die een belangrijke rol speelt in het behoud van een bot en spier gezondheid. Jonge vrouwen met vitamine D-deficiëntie zijn drie keer meer kans om te lijden aan hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten op middelbare leeftijd, in vergelijking met vrouwen die voldoende vitamine D in hun lichaam hebben, schrijft Reuters.

Vitamine D kan worden verkregen uit voedingsmiddelen zoals melkproducten, vis, oesters en verrijkte granen. Een 10-minuten blootstelling aan de zon elke dag kan ook helpen het lichaam produceren aanzienlijke hoeveelheid vitamine D in het lichaam. Echter, vandaag binnen levensstijl en angst voor huidkanker heeft geleid tot de wijdverbreide tekort aan vitamine D. suppletie kunnen worden beschouwd in dergelijke gevallen. Vitamine D supplementen zijn goed verdragen in het lichaam, hoewel chronische overdosering tot nierstenen leiden kan, braken en spierpijn.

Vitamine K

Vitamine K is ook bekend als een bloedstolling vitamine en speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling. Hoewel, vitamine K-deficiëntie is zeldzaam, stelt MedlinePlus dat haar tekort leiden tot kan blauwe plekken en bloedingen. Vitamine K-deficiëntie kan ook leiden tot de bloeding bij zuigelingen die leiden permanente schade aan de hersenen tot kunnen. Vitamine K kan worden verkregen uit voedingsmiddelen zoals kool, broccoli, spinazie en andere groene bladgroenten, granen en sojabonen.


gerelateerde artikelen