Symptomen van lage trombocyt tellen bij ouderen

September 30

Symptomen van lage trombocyt tellen bij ouderen

Trombocytopenie, de medische term voor een lage bloed bloedplaatjes, treedt op wanneer bloedplaatjes sneller sterven dan ze bent gereproduceerd. Volgens de Mayo Clinic, een gezonde telling varieert tussen de 150.000 en 450.000 bloedplaatjes voor elke microliter bloed circulerende. Een laag aantal bloedplaatjes gebeurt om verschillende redenen. Echter bij ouderen is het meest vaak als gevolg van artritis, een defect immuunsysteem of chemotherapie. Er zijn bepaalde gemeenschappelijke symptomen die kunnen worden tekenen van trombocytopenie bij ouderen.

Excessief bloeden

In eenvoudige termen zijn bloedplaatjes verantwoordelijk voor verdikking bloed. Als een bloed bloedplaatjes wordt verminderd, is het bloed meer kans op bloeding welke oorzaken gescheurde bloedvaten, interne bloeden en overmatig externe bloeden. Mensen met lage trombocyt graven gelden onmiddellijk druk voor zelfs minderjarige bezuinigingen om te stoppen met het bloeden. Zij moeten ook uiterste zorgvuldigheid bij het poetsen en te flossen van de tanden, aangezien hun tandvlees zullen sneller geneigd zijn te bloeden. Chemo Care raadt u contact opneemt met een zorgverzekeraar als een cut voortdurend aflooptekens voor meer dan vijf minuten ondanks druk uit te oefenen.

Interne bloeden

Interne bloeden is een ernstig symptoom van trombocytopenie. Zelfs een eenvoudige schade kan veroorzaken aan de interne bloeden. Een gemeenschappelijk teken van interne bloeden is de aanwezigheid van bloed in de urine. Het kan niet gebeuren tot een dag of meer na het incident. Als dit gebeurt, neem dan onmiddellijk contact op met een zorgverzekeraar. Hoewel zeldzaam, in extreme gevallen, kan mensen die lijden aan een lage bloed bloedplaatjes hebben interne bloeden zonder een voorafgaande verwonding, volgens de Mayo Clinic.

Buitensporige kneuzingen

Een blauwe plek is het resultaat van broken haarvaten onder de huid. Aangezien een lage bloed bloedplaatjes veroorzaakt is verdunnen van bloedvaten, kneuzingen eerder optreden. Het is meestal een vroeg teken van een lage bloed bloedplaatjes. Als een bejaarde begint te merken buitensporige kneuzen, hij of een geliefde moet contact opnemen met een zorgverzekeraar. De provider kan het uitvoeren van proeven voor het meten van de bloedplaatjes. Volgens de Chemo zorg, kan een arts een recept medicatie zoals Oprelvekin of een transfusie met bloedplaatjes voorstellen.

Petechiae

Bloedplaatjes lijn de binnenkant van de bloedvaten. Volgens de Chemo Care, als bloedplaatjes laag is wordt, kan de bloedvaten lekken kleine hoeveelheden bloed. Wanneer dit gebeurt, vorm van de kleine rode puntjes onder de huid genoemd petechiae. De puntjes lijken op een gemeenschappelijke uitslag. Dit is een van de meest voorkomende symptomen van trombocytopenie. Ouderen die merken van petechiae of andere symptomen van trombocytopenie moeten contact opnemen met hun zorgverzekeraar en vermijden bepaalde over-the-counter-medicijnen die interfereren met bloed stolling zoals aspirine of ibuprofen.


gerelateerde artikelen