Leuke manieren om te leren kinderen over handen wassen

October 21

Leuke manieren om te leren kinderen over handen wassen

Overzicht

Wassen van de handen is een elementaire hygiëne vaardigheid voor kinderen. Hoe eerder leert een kind goed zijn om handen te wassen, de grotere verdediging die hij heeft tegen ziektekiemen die ziekte kunnen veroorzaken. De Centers for Disease Control and Prevention raden wassen van de handen met zeep en warm water, ongeveer 20 seconden te schrobben. Een alcohol-based hand schoner is een geschikt alternatief wanneer zeep en water is niet beschikbaar.

Glo kiem Gel

Een product genaamd Glo kiem helpt kinderen zien hoe goed ze hun handen wassen. Hebben de kinderen verspreid de gel over hun handen vóór het wassen als normaal. Vervolgens hebben elk kind houd zijn handen onder UV-licht na het wassen — de resterende kiemen zal gloeien, en laten zien waar hij niet goed wassen. De gebieden onder de vingernagels en tussen de vingers zijn waar de kinderen het meest zal missen. De praktijk van de jonge geitjes wassen hun handen weer, zich te concentreren op de gebieden die gloeide heb.

Glitter handen

Glitter werkt ook goed om kinderen te helpen leren het belang van handen wassen; de glitter vertegenwoordigt kiemen. Strooi er verschillende kleuren glitter op de handen van twee of drie vrijwilligers — met behulp van verschillende kleuren kunnen de kinderen om te zien dat ze ziektekiemen van veel verschillende mensen gedurende de dag krijgen. De kinderen moeten schudden handen met elkaar, en vervolgens, na een paar minuten, het onderzoeken van hun handen om te zien alle van de glitter die ze opgebouwd.

De glitter ook uitdaging een om te afwassen, net als reguliere kiemen. Begin met een papieren handdoek te vegen weg de glitter. De kinderen zullen merken dat sommige van de glitter op hun handen blijft. Wassen met koud water en geen zeep krijgt een paar meer van de glitter kiemen af, maar wassen met warm water en zeep de beste resultaten zal opleveren. Help de kinderen hebben betrekking op de activiteit op het belang van het handenwassen voor het verwijderen van de kiem.

Handenwassen grafiek

Een grafiek handenwassen dient als een herinnering voor kinderen om hun handen gedurende de dag te wassen. De CDC adviseren wassen van de handen na het hanteren van voedsel, na het gaan naar de badkamer, vóór en na de zorg voor iemand die ziek, na de behandeling van afval of afval, pet bij de behandeling van een wond, en na hoesten, niezen of blazen je neus. Een grafiek maken met kolommen voor elke verschillende handenwassen gelegenheid. De kinderen verdienen stickers wanneer ze herinneren om te wassen hun handen zonder een herinnering.

Zingen

Een lied zingen, als het kind haar handen wast leert haar hoe lang om te wassen. De CDC adviseren hebbend uw kind zingen "Happy Birthday" twee keer, om te bereiken van ongeveer 20 seconden. Een ronde van de ABC zingen fungeert ook als een ruwe timer voor het wassen van de handen. Kies een lied dat uw kind geniet, zo lang als het duurt ten minste 20 seconden om te zingen.


gerelateerde artikelen