Platte wratten op vingers

January 9

Platte wratten op vingers

Wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus, die groei van cellen op de buitenste laag van uw huid versnelt. Wratten kunnen groeien op elk deel van uw lichaam, van hoofd tot voeten, met inbegrip van uw vingers. U denkt waarschijnlijk van korrelige, vlees-gekleurde hobbels wanneer iemand wratten noemt. Echter kunnen wratten ook kunnen komen in een verscheidenheid van kleuren en plat, volgens de Mayo Clinic. Gemeenschappelijke en platte wratten kunnen beide worden weergegeven op uw vingers en handen.

Identificatie

Platte wratten zijn meestal de grootte van een speldenknop. Ze vaak roze, gele of lichtbruin. Platte wratten worden zo genoemd omdat ze vlakke toppen hebben. U bent het meest waarschijnlijk om platte wratten op je gezicht. Echter, deze ook kunnen groeien op uw handen, armen of knieƫn, volgens de Nemours-Stichting. Platte wratten komen soms in clusters. Vaak is het moeilijk voor ouders om te herkennen van platte wratten bij kinderen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Gevoeligheid

Wratten--met inbegrip van de platte variant--komen vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen, volgens de Nemours-Stichting. Als u een jong volwassene bent of hebt u een gecompromitteerd immuunsysteem als gevolg van factoren zoals een orgaantransplantatie of HIV/AIDs, je ook meer kans dat wratten na wordt blootgesteld aan het HPV-virus, volgens de Mayo Clinic.

Locatie

Hoewel wratten kunnen van invloed zijn op een gebied op uw lichaam, meestal verschijnen zij in warme, vochtige plaatsen. Op de vingers zou dit een kras of klein gesneden, volgens de Nemours-Stichting. Wratten veroorzaken niet door en grote pijn--tenzij je hebt op een plek die wordt aangeraakt of gestoten vaak, zoals je vingers of de zolen van je voeten.

Overwegingen

U kunt afhalen van HPV en vervolgens het ontwikkelen van wratten, na aanraken van iets van een ander persoon met een wrat gebruikt. Je kan je je handen naar HPV bloot door het aanraken van een handdoek of item, bijvoorbeeld. Als u bij hangnails ophalen of je nagels bijten, misschien krijg je wratten vaker dan mensen die dat niet doen. Nagel bijten blootstelt gebieden van de huid die minder beschermd zijn, open gebieden die het virus kan gemakkelijk worden ingevoerd, volgens de Nemours-Stichting te maken. Wratten die verschijnen rond of onder je nagels moeilijker te behandelen dan wratten die verschijnen op andere plaatsen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Oplossing

Uw wrat waarschijnlijk geen medische behandeling nodig en dreigt te verdwijnen op haar eigen, volgens de Mayo Clinic. U kunt echter kiezen voor de behandeling van een wrat op je vingers, dat is lastig of verspreiding naar andere gebieden. Alle soorten wratten kunnen verspreiden van je vingers naar andere lichaamsdelen, volgens UMMC. Thuis, probeer een van de salicylzuur medicijnen of patches zijn verkrijgbaar bij drogisterijen. Probeer een wrat met duct tape afdekking van zes dagen, de wrat in warm water onderdompelen en wrijven met een puimsteen, volgens de Mayo Clinic. Als u ervoor kiest om een arts te zien, kan hij gebruik vloeibare stikstof om bevriezen, een uittreksel uit de blister kevers genaamd kantaridin of uitvoeren van kleine chirurgie om uw wrat weefsel weggesneden.


gerelateerde artikelen