Zijn er natuurlijke kruiden ter vervanging van Lipitor?

January 29

Zijn er natuurlijke kruiden ter vervanging van Lipitor?

Lipitor is een voorschriftdrug gebruikte in de Verenigde Staten voor de behandeling van hoge cholesterol, een aandoening die bevordert van hart-en vaatziekten. Dit geneesmiddel is geclassificeerd als een statine--het verlaagt triglyceriden en low-density lipoproteins, die de cholesterol-componenten die blokkades in uw bloedvaten veroorzaken. In zeldzame gevallen kan dit voorschriftdrug echter uw risico van nierfalen, volgens Drugs.com verhogen. Bepaalde kruiden kunnen Lipitor vervangen voor het verlagen van cholesterol. Neem contact op met uw arts voordat u een kruid gebruikt voor de behandeling van hoge cholesterol.

Cayenne

Cayenne is beter bekend als een kruid voor voedsel dan als een geneeskrachtig kruid; echter, cayenne pepers kunnen profiteren u als u met hoog cholesterolgehalte hebben. Deze pepers bevatten capsaïcine, een chemische verbinding die van low-density lipoproteins en triglyceriden in de bloedbaan verminderen kan, volgens Michael Castleman, auteur van "De nieuwe Healing kruiden." Capsaïcine kan ook verwijden uw slagaders, verbetering van de doorbloeding en het verlagen van uw risico van coronaire hartziekte. Praat met uw arts als u van plan bent voor de behandeling van hoge cholesterol met cayenne--het af en toe leiden huiduitslag en misselijkheid tot kan.

Knoflook

Knoflook wordt vooral beschouwd als een culinaire kruiden zoals cayennepeper,--het een sterke smaak en penetrante geur voegt aan het Caribisch gebied, Aziatische, Indische en Italiaanse gerechten. Knoflook heeft ook een lange geschiedenis van gebruik als een geneeskrachtig kruid. Het bevat allicine, een chemische stof die kan helpen bij het verminderen van "slechte" cholesterolniveaus in je bloedbaan, volgens Phyllis Balch, auteur van "Prescription for Nutritional Healing." Raadpleeg uw arts voordat u knoflook gebruikt ter vervanging van Lipitor--allicine kan uw bloed dun en interfereren met de bloedstolling.

Fenegriek

Fenegriek werd oorspronkelijk gebruikt door oude Griekse en Romeinse boeren als voedsel voor het vee. Dit kruid kan echter ook voordelen hebben voor de mens. Oude Chinese artsen aanbevolen fenegriek als een remedie voor galblaas aandoeningen, koorts en pijn, spier volgens Castleman. Fenegriek kan ook lager low-density lipoproteins en triglyceriden, merkt Castleman. Praat met uw arts voordat het behandelen van hoog cholesterolgehalte met fenegriek. In zeldzame gevallen kan buikpijn en diarree veroorzaken.

Kurkuma

Kurkuma is een kruid dat een aardse smaak aan Indiase dals en Aziatische roerbak gerechten leent. Traditionele Chinese genezers gebruikt kurkuma voor de behandeling van lever ziekte en borst congestie. Dit kruid bevat een chemische verbinding, curcumine, die nuttig kan zijn lagere niveaus van de "slechte" cholesterol, genaamd volgens Castleman. Neem contact op met uw arts alvorens Lipitor met kurkuma. Curcumine kan remmen bloedstolling, uw risico van bloeden uit wonden kunnen verhogen.


gerelateerde artikelen