Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin OTAP bij baby's?

December 31

Wat zijn de bijwerkingen van het vaccin OTAP bij baby's?

Het OTAP is een vaccinatie gebruikt voor de preventie van difterie, tetanus en kinkhoest. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raden zes schoten tussen de leeftijden van geboorte en de leeftijd van 12, en een tijdens volwassenheid. Het eerste schot van de OTAP wordt meestal gegeven op 2 maanden oud. Er zijn enkele bijwerkingen van het vaccin OTAP die je bewust van moet zijn.

Injectie Site complicaties

Uw baby kan ervaren roodheid, pijn en zwelling op de plaats van de injectie. Dit komt vaker voor na de vierde of vijfde dosis maar kan optreden na elke dosis. Als u dit merkt, vraagt de arts of is het OK te geven uw kind paracetamol of ibuprofen (leeftijd voor 6 maanden en ouder) om te verlichten ongemak, volgens Baby Center. Raak het getroffen gebied tijdens het bedrijf en het opheffen van uw kind. Een koele kompres kan helpen verminderen zwelling. Soms is de vierde of vijfde dosis van OTAP vaccin gevolgd door zwelling van de hele arm of het been waarin het schot kreeg, duurzame van één tot zeven dagen (tot ongeveer één kind in 30), Staten de CDC.

Koorts en prikkelbaarheid

Volgens het CDC, zullen ongeveer één op de vier kinderen ervaren koorts na vaccinatie OTAP. Paracetamol kan worden gebruikt voor het verlagen van koorts, met toestemming van uw kinderarts. Als de koorts niet door medicatie opgelucht is, neem dan contact op met uw kinderarts. Uw baby kan lijken meer geïrriteerd en slaperig dan gebruikelijk. Dit is een veelvoorkomende bijwerking van het OTAP-vaccin. Deze bijwerkingen treedt meestal ongeveer één tot drie dagen na de vaccinatie en slechts voor een paar dagen moet duren.

Matige bijwerkingen

In zeldzame gevallen de inbeslagneming, aanhoudend huilen voor drie uur of meer, of koorts boven 105 graden Fahrenheit kan optreden. Deze bijwerkingen zijn zeldzaam. Als uw baby één van deze bijwerkingen ervaringen, neem dan contact op met de provider van de gezondheidszorg voor medische noodhulp.


gerelateerde artikelen