Wat Is een Routine Venapunctie?

August 1

Wat Is een Routine Venapunctie?

Venapunctie is de technische term voor het beschrijven van de routine verwijdering van bloed uit een ader voor latere laboratoriumtests. U kunt deze procedure als onderdeel van de waarneming of diagnose van een brede waaier van medische voorwaarden kan ondergaan. De specifieke kenmerken van elk gegeven Venapunctie kunnen variëren op basis van een arts instructies en de bijzondere soort bloed testen nodig.

Basics

Gezondheidswerkers die routinematig venipunctures uitvoeren heten phlebotomists. Ze beginnen meestal een Venapunctie door het identificeren van een geschikte ader in je lichaam. Aderen gebruikte voor dit doel zijn de aderen in de boef van je arm en de kleine aders op de rug van je hand. Na het identificeren van de gekozen ader, de persoon tekenen bloed zal de bovenliggende huid met een antiseptische veeg schoon. Als bloed is ontleend aan de binnenkant van je elleboog, zal een elastische band op uw bovenarm geplaatst helpen de doelstelling ader vullen met bloed.

Tekening bloed

Wilt tekenen bloed tijdens een routine Venapunctie, zal uw zorgverzekeraar een holle naald hechten aan een spuit, vacuüm buis of flacon, dan voorzichtig de naald door de huid en in het midden van de ader invoegen. Bloed getrokken uit uw geest zal stromen door de naald in het bijgevoegde recipiënt. Na het verkrijgen van de benodigde hoeveelheid bloed voor de vereiste tests, zullen uw provider vrijgeven van de elastische band op je arm, verwijderen van de naald en plaats van absorberend materiaal op de site van de lekke band om te helpen alle resterende bloeden te stoppen.

Lab testen

Na het uitvoeren van de Venapunctie, stuurt uw zorgverzekeraar uw gelabelde bloedmonster naar een laboratorium voor het testen. Naast uw persoonlijke informatie en test bestelformulier helpt een gekleurde top op meeste monster flesjes geven naar het laboratorium de soorten testen uw arts heeft besteld. Na testen is voltooid, zal het laboratorium de resultaten met uw arts, die dan de lab resultaten interpreteren en bespreek ze met u doorgeven.

Overwegingen

Als alternatief voor Venapunctie, voor sommige tests moet u wellicht een kleine bloedsteekproef getrokken uit uw vinger door een methode genaamd een fingerstick. Als uw baby of jong kind hoeft op te geven van een bloedmonster, zou kunnen zijn arts gebruiken een apparaat genaamd een lancet terug te trekken van bloed direct uit de huid. Afhankelijk van de tests moet worden uitgevoerd, kan uw arts u te snel uw medicatie gebruik wijzigen of vermijden van bepaalde dranken of voedingsmiddelen voordat een Venapunctie vragen. Potentiële risico's in verband met Venapunctie omvatten moeite tekening een monster uit de ader, de accumulatie van het bloed onder je huid genaamd een hematoom, duizeligheid, flauwvallen, overmatig bloeden en zelden infecties op de test site. Raadpleeg uw arts voor meer informatie.


gerelateerde artikelen