Eerste tekenen van Salmonella

February 11

De eerste tekenen van een salmonella-infectie (salmonellose genoemd) beginnen meestal binnen 12 tot 72 uur uit wanneer je deze vervelende bacterie innemen. Symptomen omvatten koorts, diarree en buikkrampen. Ouderen, baby's en mensen met immuun systeemproblemen zijn meer kans om ernstig ziek van salmonellose. Bij gezonde mensen loopt de infectie meestal na twee tot zeven dagen zonder behandeling, zolang ze drink veel van vloeistoffen.

Diarree

Vele soorten bacteriën en ziekten kunnen leiden tot een persoon te hebben van diarree. Lab tests nodig zijn om te bepalen of u een salmonella-infectie. Voor deze test geeft u uw arts met een monster van de ontlasting. De diarree kunnen soms zo ernstig dat mensen hospitalisatie nodig zodat intraveneuze vloeistoffen kunnen worden gegeven voor rehydratie. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) lopen deze mensen het risico voor de infectie zich verbreidt vanuit hun darmen in de bloedbaan, die kan invloed hebben op andere delen van het lichaam en veroorzaken dood, indien niet behandeld met antibiotica. De CDC zegt ook dat mensen met diarree meestal herstellen, maar het kan verschillende maanden duren voor hun gewoonten van de darm om terug te keren naar normaal.

Koorts

De koorts met salmonellose boven niet meestal de 102 graden tenzij er zijn complicerende factoren. Één type van salmonellabacteriën genaamd Salmonella typhi veroorzaakt aanhoudende koorts maar liefst 103 tot en met 104 graden, volgens de CDC. Dit type van salmonellose heet tyfus. Als u dit hoge koorts hebt en hebben reisde naar een ontwikkelingsland in de afgelopen vijf tot en met 21 dagen, kon u tyfus hebben. De infectie wordt veroorzaakt door blootstelling aan voedsel of water dat is behandeld door iemand met tyfus of werd verontreinigd met menselijke uitwerpselen. Ongeveer 400 gevallen van tyfus optreden in de VS jaarlijks, volgens de CDC. De ziekte wordt behandeld met antibiotica en met een vaccinatie kan worden voorkomen.

Buikkrampen

Buikkrampen worden gekenmerkt door pijn tussen de ribben en de dijen. In salmonellose, kunnen braken en misselijkheid begeleiden de krampen, samen met bloederige ontlasting. De infectie zorgt ervoor dat de spieren van de darmen te gaan in een kramp. Volgens naar de American Medical Association (AMA), krampen, veroorzaakt door salmonellose vaak plotseling op komen en als de krampen worden begeleid door diarree. Ook, volgens de AMA, buikpijn meer dan zes uur durende die niet wordt opgevolgd door braken moet u gevraagd om onmiddellijk medische hulp inroepen. Als de infectie salmonellose uitschakelt, loopt de buikpijn.


gerelateerde artikelen