Opleiding & dieet voor een Boxer

March 4

Opleiding & dieet voor een Boxer

Boksen vereist explosieve kracht herhaaldelijk gedurende een lange periode van tijd. Dit maakt de training en dieet eisen voor een bokser heel streng als hij wil presteren goed tegen een tegenstander. Terwijl een dieet en opleiding-programma worden aangepast op de fysiologische behoeften van de specifieke bokser moet, zijn er algemene richtlijnen die als uitgangspunt voor een effectieve training program fungeren kunnen.

Krachttraining

De krachttraining van een bokser moet bouwen zowel kracht-uithoudingsvermogen en explosieve kracht. In "The Ultimate Guide naar gewicht opleiding voor boksen," pleit auteur Robert G. Price voor vier weken durende opleiding cycli waarin de eerste en derde week bouwen uithoudingsvermogen en de tweede en vierde weken richten op explosieve kracht. Tijdens de fasen van het kracht-uithoudingsvermogen moet een boxer's oefeningen zwaar gewicht met slechts één tot acht herhalingen per set. Tijdens de weken van de macht, het gewicht is afgenomen en acht tot en met 15 snelle herhalingen per set worden uitgevoerd ter verbetering van de tijd van de contractie van de fast-twitch spiervezels.

Vaardigheidstraining

Boksen vereist de juiste mix van flexibiliteit, kracht en snelheid in de ring. Volgens voormalig heavyweight wereldkampioen Floyd Patterson zijn de beste hulpmiddelen voor een bokser te trainen zijn sport-specifieke behoeften bokszakken, sprong touwen en een goede sparringpartner. Ponsen en cadeauzakje snelheid verbetert hand snelheid en beweeglijkheid, terwijl een zware tas kan worden gebruikt om te werken aan combinaties van de macht en voetenwerk. Hoewel het is uitdagend voor sommige boksers, adviseert Patterson bezig met zwaar touw-sessies die zes tot negen minuten lang, zijn als zij een bokser voetenwerk en uithoudingsvermogen verbeteren overslaan. Zoals een trainingskamp dichter bij een gevecht, moet de bokser trainen met een sparringpartner om te werken aan zijn plan voor aanval en verdediging tegen de aanstaande tegenstander.

Voeding

Volgens de auteurs van "bestrijding van Sports Medicine", moet een bokser ongeveer 70 tot 75 calorieën per kilogram lichaamsgewicht per dag bij opleiding eten. Deze calorieën moeten worden onderverdeeld in 60 tot 65 procent koolhydraten, vetten van 25 tot 30 procent en 15 procent tot 20 procent eiwitten. Een vermindering van calorieën kan nodig zijn als de bokser probeert om gewicht dalen zijn. Hij moet altijd blijven gehydrateerd door het drinken van 15 ml tot 30 ml water voor elke kilo lichaamsgewicht.

Pre strijd maaltijd

Een bokser moet houden zijn de prestaties hoog gedurende een gevecht, en moet een goede maaltijd pre strijd om zijn lichaam brandstof. De specifieke kenmerken van de maaltijd zijn de boxer's keuze, maar het moet niet later dan twee of drie uur voordat de strijd worden gegeten. Laag-glycemische voedingsmiddelen zoals hele korrels en granen zijn een goede keuze. Vermijd voedingsmiddelen die de bokser mijngashoudende kunnen maken of dat hij nooit heeft gegeten voordat.


gerelateerde artikelen