Paranoia in tienerjaren

March 10

Paranoia in tienerjaren

Paranoïde persoonlijkheidsstoornis is gecategoriseerd in Cluster A-stoornissen, de oneven/excentrisch cluster, volgens de "diagnostische statistische Manual of Mental Disorders." De aanvang is ervaren in de tienerjaren, en het is moeilijk voor niet-opgeleide mensen voor de diagnose PPD in tieners vanwege de vele fysiologische, emotionele, psychologische en sociale veranderingen die de mogelijke oorzaak van symptomen vergelijkbaar met PPD. Echter, sociale terugtrekking en sociale onhandigheid zijn enkele van de gemeenschappelijke kenmerken die kenmerkend zijn voor stoornissen in de een cluster.

Wantrouwen

Paranoia veroorzaakt extreme wantrouwen bij tieners. Instinctief, houden ze hun hoede in een poging om te verbergen hun kwetsbaarheden van mensen om hen heen. Paranoïde tieners zijn verdacht voor iedereen en zal vrijwel nooit persoonlijke informatie delen met iedereen, volgens de Psych centrale website. Zij direct hun streven naar op zoek naar verborgen betekenissen achter andermans formulier irrationele self-beslissingen en acties. In ernstige gevallen, kan de verhoogde verdenking soms trigger verergerd gevoelens en gewelddadige uitbarstingen.

Sociale terugtrekking

Tieners lijden aan PPD vinden troost in hun eigen bedrijf. Ze liever niet-interactieve activiteiten en opzettelijk het vermijden van sociale activiteiten, zoals sport, de speeltuin of partijen. Ze vinden het ook moeilijk om hun handvol kennissen in vertrouwen omdat ze denken dat de laatste met kwade bedoelingen de informatie tegen hen zal gebruiken. Hun preoccupatie met irrationele vermoedens maakt het moeilijker voor hen om sociale en romantische relaties. Ouders die de opzegging in hun tienerjaren opmerken moeten contact opnemen met een therapeut of andere geestelijke gezondheidswerkers.

Wrok te houden

Vergeven en vergeten is een moeilijke taak voor tieners lijden aan paranoia. Zij beweren rancunes, ze te gebruiken als een basis voor de beoordeling van toekomstige handelingen van degenen die hen onrecht aangedaan. Hun meedogenloos karakter maakt het moeilijk voor hen om vriendschappen. Ook ontwikkelen zij pathologische jaloezie in omstandigheden waar hun vriendschappen verkruimelde als gevolg van hun onvergeeflijk gedrag, volgens Darv Smith, een arts en raadgever, schrijven op Darvsmith.com.

Verstoord denken

Vervormd denken is gebruikelijk in tieners last van paranoia. Hun perceptie van het milieu is pessimistisch--ze voortdurend bekritiseren echte acties. Pessimisme maakt deze tieners niet in staat om te genieten van eenvoudige genoegens in het leven zoals vriendschappen. De irrationele noodzaak stilstaan afgelopen overtredingen vervormt ook hun normale redenering door predisponerende kunnen boos, gewelddadige uitbarstingen. Psychotherapie, een veel voorkomende vorm van behandeling voor PPD, helpt de tiener spreken en begrijpen van hun gedachten, en drijft hen naar een gezonder lijn van denken.

Oorzaken

Volgens Psych Central, hebben onderzoekers gekozen een biopsycho-sociale model van oorzakelijk verband te leggen oorzaken van PPD; het is niet één maar vele factoren die bijdragen tot PPD. psychologische factoren zoals een tiener persoonlijkheid en geleerd coping vaardigheden gevormd door het milieu en sociale factoren, zoals hoe ze communiceren met vrienden en familie tijdens hun vroege ontwikkeling, oorzaken van PPD. Bovendien kon worden, ouders met persoonlijkheidsstoornissen maken een verhoogd risico van de stoornis worden overgenomen.


gerelateerde artikelen