Cholesterol medicijnen met de minste bijwerkingen

June 6

Cholesterol medicijnen met de minste bijwerkingen

De Mayo Clinic herkent cholesterol als belangrijk voor de bouw van de gezonde cellen in het lichaam. Echter, hoog cholesterolgehalte stopt dit proces door het produceren van vette stortingen in de bloedvaten, uiteindelijk het blokkeren van bloed stromen door de slagaders. Het risico van deze blokkade kan leiden tot een hartaanval of beroerte. Eenvoudige veranderingen in levensstijl en met inbegrip van de voorgeschreven medicatie in het dagelijkse leven kunnen voorkomen dat hoog cholesterolgehalte. Veel medicijnen bestaan die bieden resultaten om cholesterol te verlagen maar ook twijfelachtige bijwerkingen hebben. Optimale medicatie behandeling omvat die met de minste hoeveelheid negatieve bijwerkingen en het meeste voordeel voor de behandeling van hoge cholesterol.

Statines

Statin medicijnen blokkeren een sleutelenzym in de productie van cholesterol en verlagen het slechte cholesterol LDL--low - density lipoproteïne genoemd. Het beoogde resultaat van het gebruik van statines resulteert in het slechte cholesterol uit de bloedbaan, waardoor risico voor hoge-cholesterol verwante ziekten worden verwijderd. De American Heart Association meldt dat statines weinig onmiddellijke bijwerkingen hebben en effectief LDL verminderen. Generieke statines omvatten atorvastatin, lovastatin en simvastatin. Bijwerkingen, zoals misselijkheid, krampen en zwakte, kan zich voordoen tijdens het eerste gebruik van statines, maar verdwijnen met voortzetting.

Gal zuur bindende harsen

De medicijnen die geclassificeerd als gal zuur bindende harsen, BAR, de neiging om minimale bijwerkingen, volgens de American Heart Association. BARs binden aan, en verhinderen dat cholesterol zich ophopen in de dunne darm. Uitscheiding van cholesterol vindt plaats via de ontlasting met gebruik van deze klasse van geneesmiddelen en resultaten in verlaagde LDL. Een bijkomend voordeel van dit soort medicatie omvat vermindering van het risico van coronaire hart-en vaatziekten. Generic BARs bevatten colesevelam, cholestyramine en colestipol. Bijwerkingen omvatten obstipatie. opgeblazen gevoel en gas.

Fibrates

Fibrate zuur derivaten lagere hoge triglyceriden en verhogen het goede cholesterol HDL--hoge - dichtheid lipoproteïne genoemd. De Mayo Clinic geeft aan dat fibrates doen niet verlagen LDL wanneer genomen alleen mogelijk gebruik van de combinatie met een statine te bereiken van de gewenste cholesterolverlagende resultaten. De fibrates zijn weinig bijwerkingen, zoals misselijkheid en maag pijn. In zeldzame gevallen kan fibrates verhoogt de kans op galsteen formatie en tijdelijke duizeligheid veroorzaken. Generieke fibrates omvatten fenofibraat en gemfibrozil.


gerelateerde artikelen