Beïnvloedt de vitamine B-12 oestrogeenniveaus?

July 28

Beïnvloedt de vitamine B-12 oestrogeenniveaus?

Wanneer we van oestrogeen spreken, spreken wij eigenlijk van een groep van vrouwelijke geslachtshormonen in plaats van een enkele stof. Oestrogenen beïnvloeden vele lichaamsprocessen, met inbegrip van de meer voor de hand liggende en bekende, zoals de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken en de reproductieve cyclus. Vitamine B12 is een van de in water oplosbare vitamines. Kan er een verbinding tussen oestrogeen en vitamine B12.

Oestrogenen

Estron en estradiol zijn de meest voorkomende vormen van oestrogenen. Als hormonen, oestrogenen reizen via de bloedstroom en interactie met cellen in de borst, baarmoeder, bot, lever, hersenen en hart. Oestrogeenniveaus normaal fluctueren gedurende de menstruele cyclus en beginnen te dalen als een vrouw menopauze benadert. Oestrogenen hebben ook minder bekende effecten, zoals hun effect op de cholesterol, die helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten premenopausal vrouwenhandel.

Vitamine B12

Vitamine B12 is natuurlijk beschikbaar in sommige voedingsmiddelen; het aan sommige levensmiddelen mogen worden toegevoegd en is ook beschikbaar in de vorm van voedingssupplementen en als een recept medicatie. Mensen gebruiken vitamine B12 voor de vorming van rode bloedcellen, voor neurologische functies en voor de vervaardiging van DNA. Vlees, vis, gevogelte, eieren, melk en melkproducten zijn goede voedselbronnen voor vitamine B12; de meeste planten bevatten dit vitamine niet, maar deze kan worden toegevoegd aan ontbijtgranen en graanproducten.

Onderzoek

Een studie gemeld in januari van het jaar dat 2000 "Mayo Clinic Proceedings" gevonden dat postmenopauzale vrouwen die oestrogeentherapie gedurende zes maanden kregen geen significante veranderingen in niveaus van vitamine B12 toonde. Een andere studie, gemeld in de januari 2006 "International Journal of vitamine onderzoek," gevonden dat zwaarlijvige postmenopauzale vrouwen die nam een vitamine aanvulling met vitamine C, folaat, vitamine B6 en vitamine B12 in een 8-weekse periode had verhoogde niveaus van estradiol, een van de primaire oestrogeen hormonen.

Meer onderzoek

Een artikel in de April 2005 meldde "Maturitas" een studie van postmenopauzale vrouwen die had ook ondergaan chirurgische verwijdering van de baarmoeder en de eierstokken. Sommige van de vrouwen kregen estradiol als een neusspray en een controlegroep kreeg niet de medicatie. Onder vrouwen die ontvangen van estradiol, vitamine B12 niveaus toonde een neiging om te verhogen, terwijl vitamine B12 niveaus in de controlegroep niet veranderde.

Overwegingen

Op dit moment is de exacte verbinding tussen vitamine B12 en oestrogenen onduidelijk. Vitamine B12-deficiëntie bij de meeste vrouwen is onwaarschijnlijk. De meeste mensen die eet een evenwichtig dieet met inbegrip van vlees en zuivelproducten zijn onwaarschijnlijk om tekortkomingen van vitamine B12, maar vegetariërs moeten meer moeite om te verzekeren dat hun inname is voldoende. Volgens het kantoor van Dietary Supplements varieert de aanbevolen inname voor vitamine B12, van 0.4 microgram voor zuigelingen vanaf de geboorte tot zes maanden van leeftijd, tot 2,8 microgram voor een vrouw die borstvoeding geven.


gerelateerde artikelen