Heeft appelsap zuur en zal het je tanden beschadigen?

July 25

Heeft appelsap zuur en zal het je tanden beschadigen?

De primaire organisch zuur gevonden in appelsap is appelzuur, maar het bevat ook kleine hoeveelheden van verschillende andere natuurlijke zuren, met inbegrip van fosforzuur, citroenzuur en quinic zuren. Volgens de Oklahoma State University coöperatie uitbreiding dienst geeft de zure inhoud van appelsap het een mediane pH-waarde van 3,7, kwalificeren als een hoge-zure drank. Terwijl het algemeen begrepen wordt dat de regelmatige consumptie van suikerhoudende voedingsmiddelen en dranken de risico op dental verval verhoogt, kan nuttigen van zure voedingsmiddelen en dranken ook compromis gezondheid van de mond via de erosie van het tandglazuur, die kan leiden tot zachte, gevoelige tanden, vergeling en verder verval.

Tandheelkundige erosie

Wanneer je een drank die een lage pH-waarde drinkt heeft, verzacht het tijdelijk je tandglazuur totdat je speeksel de zuur-base evenwicht in je mond herstelt. Regelmatige consumptie van hoog-zure dranken kunt voorkomen dat uw mond te handhaven de natuurlijke zuurgraad, volgens de Academie voor algemene tandheelkunde. Dit verhoogt uw risico van tandheelkundige erosie, of het verlies van tandglazuur door een chemisch proces dat niet gepaard met bacteriën gaat. Hoge-zure dranken zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en de progressie van tandheelkundige erosie. Volgens de American Dental Association, het totaalbedrag van de zure en soort zuur in een drank, evenals de belichtingstijd in de mond, zijn belangrijke factoren bij het bepalen hoe erosieve een drank is.

Zure dranken

De pH-waarde is een belangrijke factor bij het bepalen van een drank van erosieve capaciteit. Bepaalde soorten zuren zijn echter meer erosieve dan anderen. Een verslag van 2001 door de American Dental Association stelt dat fosforzuur, een gemeenschappelijke component van frisdranken, is zeer erosieve in dranken met pH-waarden onder 2.5, maar minder erosieve in dranken met pH-waarden van 3.3 of hoger. Volgens het zelfde rapport, wijnsteenzuur, citroenzuur en appelzuur bevat zijn vooral erosieve, gedeeltelijk omdat ze binding aan calcium op hogere pH niveaus. Apple, oranje en grapefruitsap, limonade, dieet en regelmatige frisdrank, cafeïnevrije en gewone koffie, sportdranken en witte wijn kunnen allemaal bijdragen aan tandheelkundige erosie wanneer verbruikt op een regelmatige basis.

Minimaliseren van schade

Indien appelsap of een andere zure drank een vast onderdeel van uw dieet is, kan u treffen om uw risico van beschadiging van uw tanden te minimaliseren. Gebruik een rietje te houden het contact tussen het SAP en je tanden minimaal. Niet houd van het SAP in je mond of uw drankje gedurende een lange periode van tijd. In plaats daarvan, drink snel om te beperken van de blootstelling van uw tanden aan de zuren in het SAP. Kauwgom suikervrij daarna stimuleert de stroom van speeksel, die helpt verdunnen en zuren te neutraliseren. Een verslag van de "Wall Street Journal" 2013 raadt het gebruik van anti-bacteriële mondwater onmiddellijk na het drinken van zure SAP, of 30 minuten wachten aan de Poets je tanden na het nuttigen van een zure drank, omdat de zuren verzachten het glazuur en onmiddellijke borstelen daadwerkelijk schade kunnen veroorzaken.

Overwegingen

Tandheelkundige erosie onomkeerbaar is en kan leiden tot de schade aan de constructie van uw tanden. Vroege indicaties van het glazuur dunner zijn onder meer pijn of gevoeligheid voor warm of koud voedsel en dranken. Desensibilisatie tandpasta met een neutraal pH kan helpen reharden het resterende, onthard glazuur, volgens een artikel door de Academie van algemene tandheelkunde gepubliceerd op de website van Science Daily. Het beperken van uw consumptie van appelsap en andere zure dranken is een van de beste manieren om uw risico van tandheelkundige erosie. U hoeft niet te elimineren van gezonde, zure voedingsmiddelen en dranken uit uw dieet, maar--beoefenen van goede mondhygiëne ook minimaliseert uw risico van schade aan uw tanden.


gerelateerde artikelen