Wat zijn de oorzaken van maagpijn bij het slikken van voedsel?

August 6

Wat zijn de oorzaken van maagpijn bij het slikken van voedsel?

Talrijke voorwaarden kunnen leiden tot maagpijn bij het slikken van voedsel. Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center (UMMC), pijn, met inbegrip van maagpijn, soms treedt op wanneer u slikken. Slikken-gerelateerde pijn kan worden gevoeld overal van je bovenste nek tot je halverwege buik. In sommige gevallen kan u de sensatie van maagpijn optreden wanneer slikken. Als u ondervindt maag of upper buikpijn, bij slikken, kan dit een symptoom van een ernstige stoornis of aandoening worden.

Achalasia

Achalasia is een slokdarm-gerelateerde aandoening die kan de sensatie van pijn in je buik veroorzaken. Volgens de Cleveland Clinic is achalasia een toestand waarin uw slokdarm niet kunnen bewegen van voedsel in uw maag. Hebt u achalasia, uw onderste oesofageale sluitspier--blijft de gespierde ventiel locatie aan het einde van uw slokdarm, net boven je maag--gesloten tijdens het slikken, waardoor een back-up van voedsel. Samen met buikpijn en moeite met slikken omvatten gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met achalasia braken onverteerd voedsel, pijn op de borst, brandend maagzuur en gewichtsverlies. De Cleveland Clinic Staten achalasia kan worden veroorzaakt door een virus of door een auto-immune aandoening waarbij uw immuunsysteem zenuwcellen in de spier lagen van uw slokdarm aanvallen.

Oesophagitis

Oesophagitis is een medische aandoening die leiden maag of bovenste buik, pijn tot kan bij het slikken. MayoClinic.com Staten Oesophagitis is een ontsteking die schadelijk is voor weefsels in uw slokdarm, of de gespierde buis die draagt voedsel uit je mond naar je maag. Oesophagitis kan worden veroorzaakt door talrijke factoren, met inbegrip van de maagzuren back-up in uw slokdarm, infectie, orale medicatie en bepaalde allergie├źn. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met Oesophagitis meer maagpijn, moeite met slikken, pijnlijke slikken, pijn op de borst die doet zich voor bij het eten, misselijkheid, braken, regurgitatie van speeksel en verminderde eetlust. Bepaalde risicofactoren kan verhogen uw kans op ontwikkeling van Oesophagitis, met inbegrip van obesitas, roken, zwangerschap, een familiegeschiedenis van Oesophagitis, nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen en hiatal hernia.

GERD

Gastroesophageal terugvloeiingsziekte (GERD) kan buikpijn veroorzaken wanneer u voedsel slikken. Volgens het nationale Instituut van Diabetes en de spijsverterings en ziekten van de nier (NIDDK) is GERD een aandoening die wordt veroorzaakt door de Terugvloeiing van maagzuur in uw slokdarm. Bij het zuur vloeit voort uit uw maag in uw slokdarm, irriteert het uw slokdarm, pijn of ongemak veroorzaken. Gebruikelijke verschijnselen en symptomen die gepaard gaan met GERD meer moeite met slikken, pijn op de borst, maagpijn, droge hoest, keelpijn, regurgitatie van voedsel en het gevoel van een Brok in je keel. Bepaalde risicofactoren kan verhogen uw kans op het ontwikkelen van GERD, met inbegrip van obesitas, zwangerschap, roken, hiatal hernia, astma, diabetes, gastroparese of vertraagde maag legen en bepaalde medische aandoeningen. De NIDDK merkt op bepaalde veranderingen in levensstijl, zoals stoppen met roken, het vermijden van de voedingsmiddelen die uw klachten alleen maar erger maken en eten kleinere maaltijden, kan verminderen uw GERD-gerelateerde symptomen.


gerelateerde artikelen